Directorul executiv al unei companii de credit ipotecar digital din SUA a concediat 900 de persoane la un apel Zoom înainte de sezonul sărbătorilor

Aproximativ 15% dintre angajații companiei din SUA și India au fost disponibilizați brusc ca parte a exercițiului de reducere a costurilor, poate fi auzit Vishal Garg, șeful Better.com, spunând în apelul video care ar fi avut loc săptămâna trecută. O înregistrare a apelului, care nu a fost verificată, a fost distribuită pe scară largă pe YouTube.

Angajații nu-și pot reveni din șoc

Cum a concediat un manager 900 de angajati. Cea mai proastă veste înainte de sărbători
Captură YouTube

„Dacă ești la acest apel, faci parte din grupul ghinionist care este concediat. Angajarea dumneavoastră aici se încheie, imediat”, se poate auzi dl Garg spunându-le angajaților.

El a început anunțul spunând că piața s-a schimbat și că compania a trebuit să se miște cu ea pentru a supraviețui.

„Aceasta nu este o veste pe care o să vrei să o auzi. Dar, în cele din urmă, a fost decizia mea și am vrut să auzi de la mine. A fost o decizie cu adevărat, cu adevărat provocatoare de luat. Este a doua oară în cariera mea când fac asta și nu vreau, nu vreau să fac asta. Ultima dată când am făcut-o, am plâns. De data aceasta sper să fiu mai puternic”, a spus Dl. Garg.

Dl Garg ar fi fost implicat într-o controversă înainte de incidentul de săptămâna trecută.

Într-un e-mail obținut de revista Forbes în 2020, el a scris personalului.

„Sunteți PREA AL naibii de LENȚI. Sunteți o grămadă de DELFINI IDIOȚI… Așa că opriți-vă. ÎNCETAȚI. OPRIȚI-VĂ CHIAR ACUM. MI-E RUȘINE”, a zis Garg.

Oamenii care au fost concediați sunt în stare de șoc. Mai ales că acest anunț a fost făcut acum, înainte de sărbători.

„Acest lucru nu este real. Doamne, nu pot să cred asta. Acest lucru nu este real. Oh, nu, asta nu se poate întâmpla”, poate fi auzită persoana spunând peste clip.