Reclamă
Reclamă

Data de 14 februarie este cunoscută în întreaga lume ca Ziua Îndrăgostiților, Sfântul Valentin sau Valentine’s Day. Această zi este dedicată exprimării iubirii și afișării sentimentelor față de partenerul de cuplu.

Istoria exactă a acestei sărbători nu este clară! Există mai multe teorii cu privire la originea sa. Unele dintre acestea susțin că Sfântul Valentin a fost un preot care a trăit în secolul al III-lea în Roma și a fost închis și executat pentru că a oficiat căsătorii în secret pentru cuplurile de creștini.

Teorii despre cum a apărut Valentine’s Day

Sursa: Social media

Alte teorii sugerează că această sărbătoare a evoluat din celebrarea „Lupercaliilor”, o sărbătoare păgână a antichității romane. Sărbătoarea aceasta marca începutul primăverii și se desfășura în jurul datei de 15 februarie. În această zi de sărbătoare, tinerii trăgeau la sorți numele partenerelor lor pentru următoarele două săptămâni.

Indiferent de originea sa, ziua de 14 februarie a devenit o sărbătoare importantă pentru cuplurile care se iubesc. Acest lucru datează încă din secolul al V-lea, când Papa Gelasius a stabilit această zi ca fiind ziua de naștere a Sfântului Valentin. În secolul al XV-lea, Papa Paul al II-lea a transformat această zi într-o sărbătoare liturgică. Mai târziu, în secolul al XVII-lea, în Anglia, s-a început să se facă schimb de scrisori de dragoste și de daruri între cupluri.

Reclamă

Astăzi, ziua de14 februarie este sărbătorită în întreaga lume și este un moment important pentru cuplurile care își doresc să își arate iubirea și aprecierea față de partenerii lor. Acest lucru poate fi făcut prin intermediul darurilor, mesajelor de dragoste sau prin surprize romantice.

Ziua Îndrăgostiților sau Valentine’s Day a început să fie sărbătorită în România în ultimele  decenii, ca urmare a globalizării și a influenței culturii occidentale. De asemenea, Valentine’s Day a devenit mult mai popular decât „Dragobetele”, care are loc în fiecare an pe 24 februarie.

Reclamă
Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro