Reclamă

Fie că este vorba de bucătărie, baie sau hol, aceste zone cu gresie se confruntă cu mult trafic zilnic. Nu este de mirare că rosturile dintre plăci culeg murdăria. Tocmai din cauza materialului poros, chitul are mai multe șanse să se păteze sau să își schimbe culoarea într-una inestetică. Adesea, acest caz se regăsește în băile unde există riscul de mucegai sau igrasie. 

Cum să îndepărtezi murdăria de pe rosturi

În timp ce curățarea chitului de pe gresie poate părea dificilă, puteți curăța în mod simplu chitul și mizeria folosind produse de uz casnic. Înainte de orice, aveți nevoie de: bicarbonat, oțet alb, lămâie, periuță cu peri rigizi, sticlă cu pulverizator și mănuși de protecție.

  • Mai întâi, amestecați trei părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă pentru a crea o pastă groasă. Purtând mănuși de protecție, aplicați pasta pe liniile de chit cu degetul, asigurându-vă că este distribuită uniform.
  • Apoi, creați o soluție de oțet amestecând părți egale de oțet alb și apă înainte de a turna într-o sticlă de pulverizare.
  • Ulterior, pulverizați pe pasta de bicarbonat de sodiu, soluția de oțet. Aceasta va începe o acțiune de barbotare, care este reacția chimică necesară pentru ca procesul natural de curățare să înceapă.
  • Odată ce soluția încetează să forfotească, curățați bine liniile de chit cu o periuță de dinți veche. Acest lucru va elimina orice pată și o va curăța bine.
  • Treceți peste gresie cu un mop curat pentru a îndepărta orice reziduuri de bicarbonat de sodiu și oțet. Clătiți și repetați dacă este necesar.
  • Țineți cont de faptul că, dacă faianța dumneavoastră este făcută din piatră naturală, cum ar fi marmura, travertinul sau calcarul, nu e bine să folosiți oțet. Aciditatea oțetului poate arde sau deteriora piatra. În schimb, folosește apă caldă și freacă cu o perie.
Cu toții ne-am confruntat la un moment dat cu o problemă de acest fel. Iată cum să cureți rosturile la gresie în mod eficient
MatHaus

Curățarea rosturilor cu lămâie și bicarbonat

  • Similar cu metoda anterioară, amestecați o parte de bicarbonat de sodiu cu trei părți de suc de lămâie pentru a crea o pastă. Apoi, aplicați pasta direct pe liniile de chit și lăsați timp de 10-15 minute.
  • Înainte de a începe, deschideți ferestrele pentru a vă asigura că spațiul este bine ventilat. Apoi, puneți întotdeauna înălbitorul de testat mai întâi pe o zonă mică a chitului.
  • Turnați puțin înălbitor într-o ceașcă, înmuiați o periuță de dinți veche înainte de a aplica direct pe chit. Curățați chitul și lăsați până la 15 minute.
  • Apoi, clătiți zona cu o cârpă umedă sau treceți peste cu un mop pentru a îndepărta toate urmele de reziduuri de înălbitor. Această metodă este o opțiune ideală pentru a elimina petele dure de pe chit care nu pot fi curățate cu metodele naturale de mai sus.

Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro