Cafeaua este importantă, mai ales în cazul acelor persoane care sunt nevoite să se trezească dimineața, însă nu sunt persoane matinale. Ei bine, trăim vremuri complicate în care tot timpul suntem pe fugă, iar această lipsă de timp ne afectează grav sănătatea.
Și dezorganizarea ne afectează. Dimineața, oamenii nu își împart timpul, pentru a avea timp să și mănânce, să bea și cafea. Și cum nu pot renunța la cafea, aceștia renunță la mâncare, un obicei care va afecta pe parcurs dur sănătatea.
Nu beți cafea pe stomacul gol!
Cafeaua băută pe stomacul gol poate provoca probleme digestive și duce la producția de acid în stomac, ceea ce poate provoca iritații. Cafeaua trebuie consumată cu anumite alimente ce calmează aciditatea stomacală precum banane, ovăz și ouă, conform Cancan.ro.
Un alt lucru foarte important pe care trebuie să îl știm este că oamenii care suferă de anxietate sau depresie devin mai sensibile atunci când consumă cafea. Acest aliment poate accentua stările de anxietate și este recomandat să consume câteva alimente înainte sau să reducă numărul lor.
O altă informație pe care ar fi bine să o știm este aceea conform căreia cafeaua nu se bea între orele 8-9 dimineața. Medicii spun că acest lucru este greșit, fiindcă se crește nivelul de stres. Cortizonul care ajută la capacitatea de vigilență și concentrare atinge nivelul maxim, iar prin cafeină determină creșterea lui peste nivelul necesar.
Beneficii pentru organism
Pe de altă parte, cafeaua poate avea multe beneficii pentru organism, fiindcă aceasta conține vitaminele B1, B3, B5, precum și potasiu. Conform specialiștilor, consumul de cafea are un rol în scăderea riscului de cancer colorectal sau de ficat. De asemenea, acesta ajută în prevenirea unor boli neurologice, cum ar fi Parkinson și Alzheimer.