De curând, au apărut informații în spațiul public cu privire la cantitatea de gaze pentru această iarnă.

În contextul scumpirilor, dar și al relațiilor cu Rusia, țară de care depindeau multe alte state din Europa, România se pregătește pentru iarnă. Mai exact, au apărut detalii legate de cantitatea reală de gaze. La fel de multe discuții au apărut și despre posibilitatea în care România ar ajunge să se confrunte cu o criză a gazelor. 

Cantitatea de gaze reprezintă motiv de îngrijorare pentru România?

În cadrul ediției de ieri seară a emisiunii „Punctul de întâlnire” de la Antena 3, s-a vorbit despre acest subiect. Pe lângă discuții, a fost prezentat și un document, în care este precizat clar cantitatea de gaze de care dispune România, în această iarnă.

Mai exact, pentru a putea estima consumul din următoarele luni, s-au analizat cantitățile din anii anteriori, începând din 2019.

După ce specialiștii au analizat aceste date, au putut face o estimare pentru iarna 2022 – 2023. Cantitatea de gaze de care dispune România se ridică la 6.790 de milioane de mc. Aceasta este împărțit pe trei luni, mai exact noiembrie, decembrie și ianuarie.

( CITEȘTE ȘI: Ce se va întâmpla cu căldura în România, iarna aceasta. Anunțul făcut de Klaus Iohannis )

Cu siguranță nu te așteptai la asta. Care este, de fapt, cantitatea reală de gaze din depozitele din România
Pexels

Ulterior, Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei a făcut câteva precizări legat de acest subiect. Acesta a declarat că există mulți factori care trebuie luați în considerare, atunci când se analizează felul în care va fi distribuită cantitatea de gaze. Condițiile meteorologice sunt cele mai frecvente cauze.

„Ar trebui să reținem că lucrurile sunt influențate mult de vreme. (…) Problema noastră este că atunci când iarna este foarte aspră nu poţi să produci intern zilnic mai mult, pentru că te poţi confrunta cu îngheț, defecţiune la sonde, riscul de a nu putea interveni în caz de avarie.

Ideea este că avem gaze şi ar fi trebuit anul acesta să le exploatăm, dar nu s-a realizat (…) Avem o limită în a extrage pentru că nu am mai investit în performațele depozitelor”, a precizat Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, notează sursa citată mai sus.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.