Acest fruct, cu pulpa lui verde și coaja păroasă, maro, este nu numai foarte gustos, ci și foarte sănătos. De exemplu, kiwi-urile sunt adevărate bombe cu vitamine, sunt pline de vitamina C și conțin potasiu. Cu toate acestea, doriți să aveți parte de toate beneficiile pentru sănătate ale consumului de fructe kiwi? Ar trebui să-l mănânci cu tot cu coajă!
Știm cu toții că cel mai bine este să nu curățați un măr de coajă. Pielea unui măr conține cele mai multe vitamine. Cu toate acestea, este greu de crezut că este mai bine să nu curățați un kiwi. Dar, la fel ca un măr, coaja este cea mai sănătoasă parte a kiwi-ului. Da, acel strat păros din jurul pulpei verzi este foarte bun pentru tine.
Pulpa de kiwi este extrem de sănătoasă, dar și coaja este bună pentru tine. De exemplu, coaja este plină de fibre, care sunt bune pentru digestie. Această fibră are un efect pozitiv și asupra nivelului de colesterol.
Acum te întrebi de ce această coajă este atât de sănătoasă? Vă putem spune! Coaja fructelor de kiwi conține multă vitamina C și, de asemenea, multă vitamina E. Prin urmare, pielea este bogată în fibre, ceea ce este bine de știut. Substanțele conținute de coaja de kiwi au un efect pozitiv si asupra nivelului tău de colesterol!
Ești tentat să încerci coaja de kiwi? Atunci avem un alt sfat pentru tine. Începeți cu un kiwi galben – are mai puțin păr.
Dacă încă nu sunteți sigur că mâncați coaja de de kiwi, vă recomandăm să treceți un kiwi sub un jet de apă, apoi să folosiți un prosop pentru a îndepărta unele dintre bucățile înțepătoare pentru a atenua orice iritație sau senzație ciudată a gurii
Beneficiile consumului de kiwi
Kiwi sunt bogate în vitamina C și fibre alimentare și oferă o varietate de beneficii pentru sănătate. Acest fruct poate susține sănătatea inimii, sănătatea digestivă și imunitatea. Kiwi este o alegere sănătoasă atunci când vine vorba de fructe și este bogat în vitamine și antioxidanți. Aroma sa, textura plăcută și numărul scăzut de calorii îl fac o opțiune delicioasă și sănătoasă.