Inspectați cu atenție culoarea, mirosul, textura și greutatea unui ananas pentru a vă da seama dacă s-a copt în întregime atunci când doriți să-l cumpărați.
Alte aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un ananas, aflați mai jos.
Testul de culoare
Căutați ca exteriorul ananasului să fie de culoare galben deschis sau mediu. Un pic de verde este bine, dar evitați ananasul care este în întregime verde închis (subcoapt) sau este galben închis sau portocaliu (supracoapt). Dacă nu sunteți sigur, verificați partea de jos a ananasului: culoarea acestuia vă va oferi cea mai bună idee dacă este sau nu copt
Stabiliți dacă ananasul este greu sau nu
Un ananas mai greu înseamnă un ananas mai suculent, deoarece sucul în plus îi conferă ananasului un plus de greutate. Mai mult suc înseamnă și un ananas mai copt și mai dulce.
Rețineți că „mai greu” nu înseamnă „mai mare”. Ananasul ar trebui să se simtă greu în comparație cu alții de dimensiuni egale. Dacă un ananas mai mare se simte la fel de greu ca unul puțin mai mic, cel mai mic este probabil o alegere mai bună.
Miroase ananasul
Întoarceți ananasul și miroase capătul tulpinii. Un miros dulce este, în general, considerat cel mai important aspect al alegerii unui ananas copt. Dacă nu are miros, probabil că nu este copt.
Puteți încerca să mirosiți ananasul din alte părți; un miros destul de dulce poate fi distins de orice parte a fructului. Totuși, ar trebui să puteți simți mirosul de la capătul tijei, acolo unde probabil va fi cel mai puternic.
Evitați ananasul care miroase a fermentat!
Uită-te la culoarea ananasului
Adesea va reflecta o culoare galben-aurie, dar un ananas cu tentă verde nu este neapărat necopt.
- Fiți conștienți de faptul că unii ananas sunt considerați a fi copți atunci când sunt încă parțial verzi, dar ananasul nu trebuie să fie în întregime verde sau în întregime maro. De asemenea, ar trebui să puneți mai mult accent pe aspectul sănătos al ananasului.