Trucurile de bucătărie au devenit căutarea momentului pentru toate gospodinele și mereu sunt la curent cu ceea ce se mai află. Acestea își doresc ca mâncarea lor să iasă perfect și toată familia să fie mulțumită.
Ustensilele de gătit și-au schimbat forma de-a lungul anilor și au devenit din ce în ce mai practice și adaptate nevoilor noastre de zi cu zi. Cu noile metode de gătit, totul este mult mai simplu. Plitele conectate la curent sau aragazele pe gaz au devenit o necesitate, față de ceea ce exista pe vremea bunicilor noștri.
Un truc nu foarte cunoscut începe să prindă popularitate. Deși pare ceva extrem de banal, poate fi de ajutor în multe sensuri. De cele mai multe ori, gospodinele fac mai multe lucruri deodată. Pun o oală în care se fierbe carnea pentru după pe aragaz și nu stau degeaba. Se spală vasele, ce strânge ceva în bucătărie sau se întind rufele. În acest timp, apa va fierbe și e posibil dă dea în clocot, oricât de rapidă ești. Astfel, apa de la carne va curge pe lângă oală și va murdări plita sau aragazul. Se va forma și stratul de spumă, iar cum aburul nu va ieși la suprafață, se va produce un mic dezastru în bucătărie.
![](https://substantial.ro/wp-content/uploads/2022/02/oala.jpg)
De ce să pui o lingură de lemn deasupra unei oale care fierbe
Un truc pentru a evita cât mai mult această situație este să pui o lingură de lemn deasupra oalei în care fierbi apa. Mânerul subțire al unei linguri de lemn va împiedica spumă să dea pe afară.
Acest fenomen este explicat științific. Totul se întâmplă de la proprietățile lemnului, anume de absorbția apei și este un izolator. În momentul în care pui o lingură de lemn deasupra unei oale cu apă clocotiră, suprafața acesteia și natura lemnului va oferi un mediu propice pentru formarea unor bule mici de apă și astfel va împiedica scurgerea sa.