În data de 16 iunie, Elena Udrea a ajuns la Penitenciarul Târgșorul Nou. Aici fostul ministru își va petrece, potrivit sentinței actuale, următorii șase ani. În prezent, Elena Udrea stă singură într-o cameră, separată de celelalte deținute. Însă, acest lucru se va sfârși în curând, la terminarea perioadei de carantină obligatorie. Cu cine va împărți apoi Elena Udrea celula?

După ce a fost adusă la Penitenciarul Târgșorul Nou, Elena Udrea a intrat în carantină obligatorie. Aceasta durează 21 de zile, iar mai apoi fostul ministru o să fie mutat într-o altă celulă, alături de celelalte deținute. Se pare că blonda de la Cotroceni va împărți celula cu alte șapte persoane.

Cât timp se afla în Bulgaria, Elena Udrea a încercat să îi convingă pe judecători că se teme de penitenciarele din România și că viața o să îi fie pusă în pericol acolo. Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor a explicat recent că fostul ministru nu are de ce să se teamă. Aceasta va avea parte chiar de un tratament VIP cât timp va sta închisă.

Cu cine va împărți celula Elena Udrea? Fostul ministru va aparte de un tratament VIP
Social media

„Ea este un deținut aproape VIP”

În cadrul unui podcast, Cosmin Dorobanțu a explicat că temerile Eleni Udrea sunt nefondate. Se pare că aceasta va beneficia în închisoare de un tratament special. Mai exact, fostul ministru nu o să stea alături de deținute periculoase, ci o să fie închisă alături de femei ce vin din aceeași lume cu ea, condamnate pentru fapte semănătoare.

„Nu i se vor întâmpla lucruri rele. Ea este un deținut aproape VIP. A avut o funcție de ministru, fost politician, fost parlamentar al României. Pe noi legea ne obligă ca această categorie de deținuți să o ținem separată față de deținuții care au făcut infracțiuni de drept comun. Acești deținuți nu fac închisoare în camere cu ceilalți deținuți. Cu violatorii, cu criminalii, cu agresivii sau orice alte infracțiuni cu violență.

Acest tip de infractor cum este Elena Udrea va face pușcărie în cameră cu un fost judecător, un fost procuror, cu un fost demnitare. În nici un caz nu va face pușcărie alături de o criminală sau o deținută care a tâlhărit pe stradă.”, a declarat  Cosmin Dorobanțu.