Lia Bugnar este una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate actrițe din România. A intrat și mai mult în atenția publicului din momentul în care s-a aflat de existența unui nou cuplu în showbiz-ul românesc. Exact, vorbim despre Anghel Damian și Theo Rose. 

Actrița și-a început cariera în urmă cu mai bine de 32 de ani. Înainte de a urca pe scenă, Lia Bugnar a lucrat ca și secretară. Astfel, ea a povestit în detaliu experiențele prin care a trecut înainte de a deveni actriță.

Lia Bugnar s-a angajat secretară la o firmă, după terminarea liceului

În cadrul unui interviu, actrița a povestit că nu a avut curajul de a da examenul pentru actorie. Cum locurile erau puține și nu credea ca va avea vreo șansă, a decis la vremea aceea să se angajeze ca și secretară.

,,Pentru că nu aveam niciun rost. M-am angajat secretară imediat după ce am terminat liceul, fiindcă am dat examen la limba chineză şi n-am intrat.

La actorie ştiam că sunt doar trei locuri şi nu am avut naivitatea să dau examen, sistemul de pile era singurul lucru trainic în ţara noastră pe vremea lui Ceauşescu.

captură tv

Nici nu mi-am pus problema. Aşa că m-am angajat secretară tot printr-un sistem de pile… Aveam diplomă de stenodactilografie.

Eram secretară la IPROLAM, un institut de proiectări laminate, n-am aflat niciodată ce se întâmpla acolo, mie mi se părea că nimeni nu face nimic.

Mai era acolo o doamnă, secretară de-o viaţă, care urma să-mi predea ştafeta… Am stat un an şi am făcut nişte cafele. Oricum fac o cafea proastă. Şi am dus nişte pahare cu apă…’’, a mărturisit actrița pentru Weekend Adevărul.

Cum a ajuns să lucreze în domeniul actoriei

Când se aștepta mai puțin, Lia Bugnar a povestit cum a fost debutul ei în actorie.

social media

,,Într-o zi s-a întâmplat că m-a sunat o doamnă şi mi-a zis că regizorul Mihai Berechet are nevoie de o fată într-un spectacol. Era în 1990. M-am dus şi aşa am intrat în spectacolul „Adio, femei!“ cu Angela Similea şi Ştefan Iordache.

Atunci mi-a venit ideea să dau la teatru şi m-am dus la Ştefan Iordache să-l întreb cu cine să mă pregătesc. Am dat şi am intrat din prima’’, a adăugat Lia Bugnar, pentru sursa menționată mai sus.