Mai multă lume caută alternative pentru a înlocui carnea, chiar dacă nu doresc să devină vegani. Totuși, înlocuirea cărnii este un pas foarte important, mai ales pentru animale. Cei care caută să facă acest pas, încearcă să găsească pe cât mai multe alternative sănătoase.
Există extrem de multe alimente care sunt bogate în proteine și nu sunt de origine animală. Este posibil ca atunci când faci acest pas în viață, să te întrebi „și eu ce mai mănânc?”Chiar dacă acest pas măreț a fost făcut, mai mult ca sigur nu știi cu ce ai putea să înlocuiești carnea pentru a obține nutrienți.
Alimentele cu proteine care înlocuiesc carnea
O masă fără carne poate fi extrem de gustoasă! Desigur, acest lucru implică multă imaginație, mai ales în prepararea anumitor mâncăruri. Desigur că există mai mulți înlocuitori ai cărnii care dețin foarte multe proteine.
Spre exemplu, carnea mai poate fi înlocuită cu ouăle. Acestea reprezintă o alternativă destul de potrivită, deoarece au o sursă foarte bună de proteine, dar sunt și bogate în colesterol. Găbenușul conține 215 miligrame.
Foarte lăudat este și tofu, care este un aliment preparat din lapte de soia și deține o cantitate mare de proteine, fier, magneziu și calciu.
Desigur că și fructele cu coaja lemnoasă sunt bogate în proteine. În această categorie intră alunele, migdalele și nucile, care sunt bogate în grăsimi și calorii. Acestea pot fi consumate la micul dejun în salate, păstrând un consum moderat.
Totuși, poate te întrebi de ce ne trebuie atât de multe proteine și de ce sunt așa de importante. Corpul are nevoie de proteine pentru a activa orice proces din acesta. De aceea, dieta săracă în proteine poate cauza mai multe simptome neplăcute. Simptomele de care poți avea parte pot fi: senzația permanentă de foame, reținere de apă, metabolism încetinit sau chiar imunitate scăzută.