După verdictul dat de Înalta Curte veniturile lui Traian Băsescu au scăzut

Lucrurile s-au schimbat pentru Traian Băsescu după ce a fost declarat colaborator al Securității de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul președinte a rămas fără numeroase privilegii și a pierdut și o parte din veniturile pe care le încasa lunar. Ce pensie are Traian Băsescu acum?

După verdictul dat de Înalta Curte, Traian Băsescu a avut mai multe consecințe se suportat. Acesta a pierdut protecţia SPP, alături de maşina şi şoferul oferite de stat, cât şi locuinţa de protocol. Iar dacă vorbim de partea financiară, fostul președinte va rămâne fără indemnizația acordată de Administrația Prezidențială, în cuantum de 75%. Această indemnizație se ridică la suma de 202.176 de lei pe an, adică 16.848 de lei pe lună.

Însă, chiar și fără indemnizație, pensia lunară pe care Traian Băsescu o încasează de la Casa Națională de Pensii nu este una de neglijat. Mai exact, fostul președinte încasează lunare 69.920 de lei. Așadar, Traian Băsescu se poate mândri cu o pensie destul de mare, care este mult peste media pensionarilor din România.

Cu ce pensie a rămas Traian Băsescu după ce a fost declarat colaborator al Securității. Veniturile fostului președinte au scăzut considerabil
Social media

„Un stat care-și batjocorește foștii președinți!”

În data de 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis definitiv că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Mai mult, ulterior Regia Protocolului de Stat, o instituție subordonată guvernului, a decis să depună în instanță o cerere de chemare în judecată a lui Traian Băsescu, pentru evacuarea acestuia din locuința de protocol.

Toate aceste lucruri i-au lăsat lui Traian Băsescu un gust amar. Fostul președinte al României s-a arătat nemulțumit de decizia ICCJ și a apela la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, pentru a i se face dreptate.

„Este o situație normală, n-aș intra în detalii. Azi i-am chemat să facă inventarul, pentru că acolo este un inventar de predat. (O să mă mut) atât de repede cât pot. Cealaltă locuință este gata să primească mobilier.

RAPPS a fost cea mai decentă instituție, a lucrat cu legea, n-a lucrat cu somații, n-a lucrat cu notificări, deci a fost cea mai decentă instituție dintre toate instituțiile statului. Un stat care-și batjocorește foștii președinți n-are cum să fie tratat de către foștii președinți altfel decât îi tratează el. Așa că ce-mi dă statul am să-i dau și eu, n-am obligația să-i dau altceva”, a declarat Traian Băsescu.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.