Mașinile zgomotoase nu vor mai avea voie să circule în București după ora 21:59.

Schimbări majore vor avea loc în București. Mai multe autoturisme nu vor mai avea voie să circule pe timp de noapte în Capitală. Amenzile vor fi unele usturătoare în acest sens. Decizia aparține Primăriei Capitalei. Aceasta a deschis o procedură de transparență a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind diminuarea zgomotului. 

Schimbări importante în legătură cu traficul din București vor veni în curând. Astfel, anumite mașini nu vor mai avea voie să circule pe străzile din Capitală pe timpul nopții. Autoritățile au în plan să reducă poluarea fonică care afectează destul de rău cetățenii. Astfel, acest nou proiect al Primăriei Capitaleii propune eficientizarea acțiunilor de reducere a poluării fonice pe timp de noapte.

Acest lucru se va face prin adoptarea unor măsuri care să conducă spre diminuarea zgomotului.

social media

CITEȘTE ȘI: Rămâi fără permis pe loc! Apare un nou semn de circulație. Șoferii care nu îl respectă riscă sancțiuni dure

Ce mașini nu vor mai merge pe timp de noapte în București

Multe dintre mașinile din București nu vor mai putea circula pe timp de noapte. Astfel, autoturismele care produc zgomot peste 95 dB(A), pot circula pe străzile din Capitală doar în intervalul 08:00 am – 21:59 pm.

Astfel, șoferii care nu vor respecta aceste norma vvor fi sancționați cu amenzi usturătoare de către poliția rutieră. Așadar, proprietarii mașinilor gălăgioase, care vor fi prinși conducându-le după ora 21:59, vor fi nevoiți să scoată din buzunar între 1500 și 2500 de lei, pentru amendă.

În cazul în care mașina depășește peste 100 dB(A), aceștia vor trebuie să scoată din buzunar încă pe atât.

„Proiectul propune eficientizarea acţiunilor de reducere a poluării fonice pe timpul nopţii, prin adoptarea unor măsuri care să conducă la diminuarea zgomotului şi a efectelor nocive ale acestuia asupra sănătăţii umane şi a mediului înconjurător”, informează Primăria Capitalei.

Poliția Română împreună cu Registrul Auto Român vor desfășura acțiuni comune de informare cu privire la obligațiile prevăzute de această hotărâre, până când această lege va intra în vigoare.

Distribuie

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.