Consilierii generali ai Capitalei au aprobat astăzi, în cadrul ședinței, înfrățirea Bucureștiului cu capitala Georgiei, Tbilisi. La începutul ședinței Consiliului General, primarul Nicușor Dan a declarat că legăturile dintre București și Capitala Georgiei să fie mai consistente, potrivit news.ro.

Primarul Capitalei a făcut astăzi anunțul care a surprins milioane de români. Nimeni nu se aștepta ca Bucureștiul să fie înfrățit tocmai cu Capitala Georgiei. Iată ce a transmis oficialul Capitalei, într-un comunicat, în cursul zilei de astăzi.

Anunțul făcut de Nicușor Dan despre înfrățirea Bucureștiului cu Georgia

„Pentru că astăzi este Ziua Naţională a Georgiei, un mesaj de La mulţi ani din partea administraţiei publice locale către poporul georgian care a avut în ultimele decenii un destin similar cu al nostru, a trecut prin comunism, dominaţia rusă şi îşi caută drumul către democraţie şi lumea occidentală.

Avem pe ordinea de zi proiect de hotărâre privind înfrăţirea cu capitala Georgiei. Sperăm ca în continuare legăturile între noi să fie consistente şi să ajute drumul fiecăruia către lumea occidentală.”, a afirmat primarul.

Aprobarea a avut loc în urma a 50 de voturi „pentru” și o obținere.

Cu ce Capitală s-a înfrățit Bucureștiul și din ce motiv. Acordul a fost aprobat astăzi. Nimeni nu va crede!
pixabay.com

Ce presupune acest proiect

Conform acordului, autoritățile vor încuraja cooperarea în domeniile culturii, artei și științei. Totul se va face prin efectuarea de schimburi de experiență și de bune practici între delegațiile oamenilor de cultură și prin organizarea de expoziții, cât și a festivalurilor, atelierelor și conferințelor, conform redacției Agerpres.

Bucureștiul a mai fost înfrățit cu Kiev

Lunile trecute, Nicușor Dan făcea un anunț similar privind înfrățirea Bucureștiului. Acesta a transmis în martie faptul că a noastră Capitală se va înfrăți cu Kievul, capitala Ucrainei.

„Pentru a ne arăta solidaritatea cu capitala Ucrainei aflată acum sub asediu, am hotărât să aprobăm înfrățirea dintre București și Kiev. Ne apropie aceleași valori europene, ne apropie dorința de pace și colaborare.”, a anunțat atunci, Nicușor Dan.