CTP consideră că președintele României a făcut o gafă colosală în discursul ținut în vederea avertizării reluării unei stări de urgență. Jurnalistul susține că a făcut o gafă foarte mare, reușind astfel doar să enerveze și mai tare parlamentarii. Modalitatea aleasă pentru a expune problema nu reușește să-i determine să se alăture deciziei sale. În opinia  lui CTP, Iohannis ar fi trebuit să facă referințe la ce au spus specialiștii în epidemiologie și boli infecțioase. În detrimentul modului de adresare sub formă de rugăminte către parlamentari „să sprijine Guvernul”. O asemenea rugăminte nu poate decât să creeze tensiuni politice deloc necesare. Abordarea blândă nu reușește să convingă pe nimeni.

„Discurs mai blând, dar greșit ca atitudine. Ce a spus Iohannis e corect, dar dânsul le-a prezentat ca și cum le-a hotărât dânsul și a cerut parlamentarilor sprijin explicit. «Sprijiniți Guvernul, că a făcut lucruri bune în pandemie și va face în continuare». Acest anunț nu poate decât să-i irite pe parlamentari și are o încărcătură politică inevitabilă când le spune să spijine Guvernul.
Ar fi putut domnul Iohannis să înceapă discursul așa: «Specialiști în epidemiologie, boli infecțioase, cei care s-au ocupat de gestionarea situațiilor în pandemie, în frunte cu domnul Raed Arafat, cu care chiar am discutat adineaori, sunt de părere că nu e momentul să suspendăm starea de alertă, că ea trebuie continuată, că asigură o eficiență necesară în a controla răspândirea virusului», pentru că e o realitate.”  Cristian Tudor Popescu via digi24.ro

CTP susține că starea de alertă trebuie să continue

CTP susține că starea de alertă trebuie să continue. Pentru el sunt multe dovezi care confirmă o asemenea necesitate cu privire la nevoia restricțiilor. Deși majoritatea partidelor din opoziție în frunte cu PSD ar susține contrariul. Important este ce recomandă și specialiștii cu privire la măsurile necesare pentru ținerea în frâu a acestei situații.

„Domnul purtător de cuvânt al PSD spunea că nu s-au prezentat dovezi care să justifice menținerea stării de alertă. Ba da! S-au prezentat. Nu scade numărul de cazuri de contaminare de la o zi la alta sub 125. Se menține între 125 și 200. Continuă să moară oameni. Avem focare de infectare. Domnul profesor Rafila avertiza că e posibil să avem și alte focare care să izbucnească în continuare.
Domnul Iohannis trebuia să citeze din specialiști. E greu de presupus că Raed Arafat este PNL-ist. Din punct de vedere politic, PSD l-a prezentat ca fiind cel mai mare specialist, nu numai din România, în materie de gestionare de epidemii.
Dacă l-ar întreba PSD chiar și pe bunul lor prieten, domnul profesor Streinu Cercel, dacă este de acord cu suspendarea stării de alertă, cred că ar obține un răspuns negativ, pentru că Streinu Cercel este specialist în astfel de probleme.” CTP

Prelungirea stării de alertă nu reprezintă un interes pentru PNL

Prelungirea stării de alertă nu reprezintă un interes pentru PNL sau Iohannis, mai susține CTP. Susține că o astfel de decizie nu ar atrage decât antipatia oamenilor, este o măsură ce dăunează mult intereselor electorale. Economia adusă într-un prag atât de mare de pierderi nu poate să aducă nimic bun. Economia afectată nu va atrage niciodată electoratul.

„PNL, împreună cu Klaus Iohannis, nu au interesul prelungirii stării de alertă. Nu le aduce beneficii politice. Așa cum spunea premierul Ludovic Orban chiar astăzi, ceea ce contează acum este economia, «în primul rând economia».
Ca să reușești să relansezi acum economia, ăsta fiind și un obiectiv electoral, că dacă reușești vei avea și capital politic pentru alegeri, starea de alertă, restricțiile nu te ajută. Mai degrabă, interesul electoral al PNL, al Guvernului ar fi fost relaxarea totală. Aleg această soluție care nu e populară, de pildă, de a nu deschide restaurantele. Îți trebuie tărie să faci asta, în condițiile în care toți patronii îți cer plângând asta.” A mai spus CTP.