Reclamă
Reclamă

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte joi în ședință la Palatul Cotroceni, având pe agendă analiza posibilității transferului unui sistem Patriot către Ucraina. În cadrul aceleași întâlniri, președintele Klaus Iohannis urmează să facă un anunț important privind candidatura sa la șefia NATO.

Ședința CSAT va începe la ora 13:00, iar pe agenda sa figurează analizarea mai multor teme de actualitate din domeniul securității naționale, conform programului transmis de CSAT.

Referitor la posibilitatea trimiterii unui sistem Patriot în Ucraina, surse dezvăluite miercuri pentru Digi24 indică că Armata Română este împotriva unui astfel de demers, însă decizia aparține factorilor politici.

Reclamă

Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis a declarat că, în cadrul CSAT, își va prezenta punctul de vedere cu privire la candidatura sa la șefia NATO și va anunța apoi public decizia luată. „Despre NATO mai mult mâine (joi – n.r.). Aceste chestiuni le voi prezenta prima dată în CSAT, după aceea și opiniei publice, dar pot să vă asigur că mâine după-amiază veți fi integral lămuriți și putem să mergem mai departe”, a declarat Klaus Iohannis.

Ultima ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării a avut loc în luna februarie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro