Acest mijloc de săptămână vine cu patru meciuri importante!

Germania și Spania în grupa E, Croația și Belgia în grupa F. Patru dintre pretendentele la Cupa Mondială din 2022 intră în luptă astăzi în Qatar.

Nemții încep împotriva Japoniei și speră să șteargă eșecul din 2018, când au fost eliminați în primul tur. În Qatar, Mannschaft va încerca să obțină a cincea coroană mondială, după 1954, 1974, 1990 și 2014.

Echipa germană va fi lipsită de Timo Werner, care a suferit o accidentare la glezna stângă cu puțin timp înainte de începerea Cupei Mondiale. Cealaltă favorită din Grupa E va fi Spania, care va înfrunta Costa Rica, cu portarul Keylor Navas, de la Paris SG.

Echipa spaniolă, care a câștigat Cupa Mondială în 2010, dar a fost eliminată prematur în 2014 și 2018, va dori să „înfrunte lumea”, potrivit antrenorului Luis Henrique. Echipa va ajunge la Cupa Mondială întinerită, cu doi mijlocași talentați, Pedri (19 ani) și Gavi (18 ani), ultimii câștigători ai Trofeului Kopa pentru cel mai bun jucător sub 21 de ani.

Sursa: Social media

În grupa F se află croații. Ei au fost învinși în finala ultimei ediții a Cupei Mondiale de Franța, și belgienii, care au terminat pe locul trei în Rusia.

Croația, condusă de experimentatul și virtuosul Luka Modric, 37 de ani, va începe partida împotriva Marocului, fără Amine Harit. Acesta a suferit o entorsă gravă la genunchiul stâng cu clubul său Marseille.

Belgia, împotriva Canadei, va trebui să se descurce fără atacantul său vedetă Romelu Lukaku pentru cel puțin primele două meciuri. Atacantul are o accidentare la coapsa stângă.

De cealaltă parte a terenului, atacantul Jonathan David de la Lille. Speră să aibă „ceva pentru care să joace” când Canada va reveni la Cupa Mondială, la 36 de ani de la prima sa participare și în ciuda faptului că este cea mai mică echipă din grupă.

Ora 12:00 – Maroc – Croația

Ora 15:00 – Germania – Japonia

Ora 18:00 – Spania – Costa Rica

Ora 21:00 – Belgia – Canada

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.