Criza își arată drastic elfectele acestui an brăzdat de contextul ultimelor săptămâni. De suferit au avut mai multe industrii printre care și cea constructoare de mașini. Renault  a început disponibilizarea în cadrul companiei.

Criza bate la ușile mari

Criză nu a ocolit nici companiile care s-au aflat în deplină expansiune în ultimii ani. Renault Slovenia va pregăti pentru următoarea perioada un număr semnificativ de concedieri. Motivul principal ale acestei măsuri drastice are legătură cu cererile scăzute pentru mașinile noi. În cadrul fabricii din Slovenia, Renault are peste 3200 de angajați. Constructorul francez care are și fabrică Dacia în prezent va da afară aproximativ 400 de angajați pentru a-și amortiza pierderile.

Criza își spune cuvântu în ceea ce privește numărul mașinilor care au ieșit din uzina. Renault confruntându-se în prezent cu cea mai mare scădere a vânzărilor de la existența să și până în prezent. Numai pentru luna martie, compania are o scădere de 79,5%. Mai exact, doar 18, 453 de autovehicule au fost inamtriculate, în timp ce în 2018 pe poartă fabricii au ieșit 90.000 de piese. Cu toate acestea, renault a a vut o perioada dificilă chiar și înainte de criză. Compania a redus cheltuielile cu aproape 2 miliarde de euro, iar mobilizarea în acest sens continuă odată cu disponibilizarea angajaților.

 

Criza afecteaza industria onstructoare de masini

Criza actuală va ridică din nou interesul asupra mașinilor second hand. Motivul principal este scăderea masivă a cererii de automobile în Europa, dar și la nivel global. Compania a confirmat intenția de reducere a personalului, astfel că va fi menținut actualul program cu două schimburi.Anterior, în aprilie, compania franceză anunțase că urmează să aducă și al treilea schimb la uzină, începând din mai. Renault  a primit promisiuni din partea statului francez că va fi susținut cu credite garantate de stat, dar i s-a pus condiția să readucă în Franța producția de automobile din alte țări.