Criza a lovit adânc în majoritatea sectoarelor de activitate. Dacă aviația era un pilon ce părea greu de clătinat, în ultimul timp s-a demonstrat opusul. Mii de zboruri anulate și sute de avioane rămase la sol, i-au adus pe reprezentanții companiilor în pragul colapsului. Criza i-a împins însă pe aceștia în situația de a face și restructurări de personal.

Reclamă

Criza a lăsat piloții fără job

Criza din aviație este una dintre cele mai puternice din ultimii ani. Companii mari că Luftansa, Air France, Ryanair au avut serioase probleme cu bugetele în ultimele luni. Companiile s-au văzut în situația în care au fost nevoite să suțînă miile de angajați deși flux de activitate nu există. Un pilot care s-a trezit peste noapte fără loc de muncă face mărturisiri tulburătoare. Bărbatul este convins că nu au existat probleme atât de majore și că ar fi fost dat afra din alte motive. Explicația tânărului a fost publicată de Eurocockpit și descrie modul în care taarul susține că a fost tratat că angajat.

Reclamă

”Lucrez în industria aviației de mai bine de 15 ani, am zburat pentru multe companii din diferite țări. Fiecare companie aeriană are propriile reguli și politici pentru piloții lor, precum și salarii și beneficii diferite.Am văzut multe. Nimic nu se apropie de modul în care acest operator m-a concediat pe mine și alți 300 de piloți, în luna aprilie.A fost una dintre companiile care a intrat în criză, deși avea lichidități puternice și planuri de extindere agresive, inclusiv creșterea rețelei de zbor și a flotei atât pentru operațiunile sale principale, cât și pentru operațiunile din Marea Britanie.” a mărturisit pilotul.

 

 Criza a pus pe liber u  numar semnificativ de angajati din aviatie

A fost concediat peste noapte

Criza a lăsat pe liber de la o singură companie nu mai puțîn de 100 de angajați. Marea nemulțumire a pilotului  vine în primul rând din modul în care angajatorul sau a comunicat situația. Pilotul susține că în prealabil angajații au fost anunțați că nu vor fi afectați de situația de creată. Criza însă a clătinat dramatic compania în care opera. Cu toate acestea, pilotul este convins că angajatorul sau a avaut alte planuri.  Mai mult, el declara că după ce compania low cost la care lucra a concediat 100 de angajați, a început o expansiune. Angajatorul lui se are că ar fi anunțat achiziționa de noi avioane de tip Airbus care să opereze zboruri către destinații de vacanță precum Grecia.