Rectorul SNSPA, prof.

univ. dr. Remus Pricopie, a lansat o serie de critici aspre la adresa lui Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, în contextul discuțiilor despre o eventuală candidatură a acestuia la alegerile prezidențiale din 2024. Cele menționate au fost exprimate într-o postare pe Facebook, unde Pricopie a exprimat surprinderea și dezamăgirea față de comportamentul lui Geoană.

În declarațiile sale, rectorul SNSPA îl acuză pe Geoană de încălcarea normelor deontologice prin folosirea poziției din cadrul NATO pentru a-și face campanie electorală, de încălcarea regulilor elementare ale diplomației și de incitarea la ură. „Mircea Geoană face o serie de greșeli”, a indicat Pricopie, punctând pe faptul că acesta ar trebui să facă o alegere responsabilă între candidatura prezidențială și respectarea mandatului său la NATO.

Pricopie și-a exprimat îngrijorarea că comportamentul lui Geoană ar putea afecta negativ percepția asupra lui ca potențial candidat și, implicit, asupra României. „Nu știu dacă Mircea Geoană va candida sau nu pentru poziția de Președinte al României. În cazul în care va candida, nu știu dacă românii îi vor acorda sau nu încredere”, a subliniat el, adăugând că un președinte fără respect și fără simțul măsurii nu poate servi bine țara.