După ce Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, conducerea interimară a Primăriei Sectorului 5 va fi prelută de viceprimarul Mircea-Horaţiu Nicolaidis.

Delegarea atribuţiilor către Mircea-Horaţiu Nicolaidis a avut loc pe 2 mai, cu o zi înainte de precedentul termen la care se aştepta sentinţa în cazul lui Cristian Popescu Piedone.

Mircea-Horaţiu Nicolaidis este noul primar al Sectorului 5

Potrivit legii, actualul viceprimar al Primăriei Sectorului 5, Mircea-Horaţiu Nicolaidis, poate prelua interimatul timp de maxim 6 luni. După jumătate de an trebuie organizate alegeri pentru funcţia de primar, conform Codului administrativ.

Între Mircea-Horațiu Nicolaidis și Cristian Popescu Piedone există o prietenie veche de peste 20 de ani, iar prima dată au colaborat la un proiect ce viza Sectorul 6.

Nicolaidis a fost ales consilier local și apoi viceprimar la alegerile locale din septembrie 2020,  datorită susținerii din partea Partidului Puterii Umaniste, partid fondat de Dan Voiculescu, din care făcea parte și Piedone.

Cristian Popescu Piedone și-a desemnat succesorul. Cine va prelua conducerea Sectorului 5
Primăria Sectorului 5

Cristian Popescu Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul Colectiv

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, în prezent edil al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

 Cristian Popescu Piedone s-a predat la poliția din Bragadiru și a fost dus la închisoare. Tot la Poliţia din Bragadiru s-a predat şi unul dintre patronii clubului Colectiv, Costin Mincu.

Sentinţe finale în Dosarul Colectiv:
Cristian Popescu Piedone – 4 ani cu executare
Alin George Anastasescu (patron club) – 11 ani și 8 luni cu executare
Costin Mincu (patron club) – 8 ani cu executare
Paul Gancea (patron club) – 6 ani și 4 luni cu executare
Viorel Zaharia (pirotehnist) – 6 ani și 10 luni cu executare
Marian Moise (pirotehnist) – 6 ani și 10 luni cu executare
Cristian Niţă, Director firme artificii – 2 ani si 6 luni
Pompier Radu Antonita – 7 ani si 6 luni