Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, și-a oficializat candidatura pentru funcția de Primar General al Capitalei, reprezentând Partidul Puterii Umaniste Social Liberale (PUSL). Cu o declarație ambițioasă, Piedone a afirmat că anticipează o victorie electorală cu un procent de 42%, invocând posibilitatea unei colaborări cu Partidul Social Democrat (PSD), în vederea obținerii unui sprijin politic suplimentar.

În contextul unei conferințe de presă, Piedone a abordat posibilitatea unei susțineri din partea PSD, menționând că această strategie ar putea asigura o victorie decisivă în alegerile locale. El a subliniat că, în ciuda afilierii sale cu PUSL, este deschis pentru colaborări care să contribuie la succesul electoral.

Piedone a depus 52.000 de semnături în sprijinul candidaturii sale, depășind cu mult pragul necesar de 20.000. Această mobilizare subliniază încrederea și suportul larg din partea alegătorilor săi. De asemenea, Piedone a oferit un pronostic electoral, anticipând un scor istoric nu doar pentru Primăria Capitalei, dar și la nivelul Parlamentului României pentru PUSL.

În ciuda competiției anticipată, inclusiv din partea altor candidați notabili precum Robert Negoiță de la PSD și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, Piedone și-a exprimat încrederea într-un rezultat pozitiv la urne. Adițional, a împărtășit cu jurnaliștii mesaje simpatice prin intermediul unor tricouri personalizate, marcând astfel o abordare personală și relaxată în campania sa electorală.