Cristian Cioacă, fostul soț al Elodiei Ghinescu, cere să fie eliberat din arest

La mai bine de 15 ani de la dispariției Elodiei Ghinescu, Cristain Cioacă vrea să fie eliberat din arest. Fostul polițist a fost condamnat la 15 ani și 6 luni de închisoare după moartea soției sale. Nici acum, autoritățile nu au aflat ce s-a întâmplat cu ea.

Cazul Elodiei Ghinescu a devenit celebru în România. Avocata din Brașov a dispărut în anul 2007, iar până acum, trupul său nu a fost găsit. De-a lungul anilor, au existat mai multe ipoteze care să explice misterul. Dar în final, principalul suspect, soțul ei, Cristian Cioacă, a fost găsit vinovat.

Fostul polițist a fost arestat abia în anul 2015. Atunci, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare. Dar iată că după ce a executat jumătate din sentință, cere să fie eliberat.

Cioacă a stat în spatele gratiilor 3130 de zile, perioadă în care a reușit să-și reducă și pedeapsa cu 385 de zile în penitenciar, după ce a lucrat în penitenciar, dar și prin recurs compensatoriu.

Inițial, el a depus cererea de eliberare Comisiei de la Penitenciarul Mioveni. Aici i-a fost însă respinsă. Așa că a mers mai departe și a ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Pitești.

Cristian Cioacă rămâne în arest să-și ispășească pedeapsa

Cristian Cioacă a ajuns încă de dimineață la Pitești, acolo unde și-a susținut cazul în fața judecătorilor. Iar după ore de așteptate, magistrații nu au fost de acord să-l elibereze condiționat. Cererea sa a fost respinsă de Tribunalul Pitești.

Fostul polițișt nu poate contesta decizia, însă în câteva luni va putea să facă o nouă cerere de eliberare. Conform legii, el va fi îndreptățit să facă din nou acest lucru în luna mai.

Până atunci însă, el se va întoarce la Penitenciarul Mioveni, acolo unde își ispășește pedeapsa primită, după dispariția soției sale.

Deși a fost condamnat în urma dovezilor anchetatorilor pentru lovituri care i-au provocat moartea Elodiei, Cioacă nu și-a recunoscut niciodată fapta. Asta chiar dacă milioane de români au urmărit cu mult interes evoluția cazului. Nici până azi, nu este clar dacă avocata a murit sau a dispărut și este încă în viață. Cert este că în apartamentul celor doi soți din Brașov au fost găsite pete de sânge, care l-au incriminat pe Cioacă.

Share.