Ahmed Sami El Bourkadi este  principalul suspect în cazul dublei crime de la Moara de Vânt din Iași. Acesta și-a dat foc în închisoare. Marocanul, care se afla încarcerat la Penitenciarul Iași, se află în stare gravă, relatează Gândul.ro.

1. Ahmed Sami El Bourkadi s-a autoincediat

Ahmed Sami El Bourkadi a recurs la un gest extrem, acest lucru la câteva zile după ce procurorii ieșeni au decis să îl trimită în judecată, pentru omor calificat.

Principalul suspect al dublului asasinat de la Moara de Vânt s-a autoincendiat în închisoare. Anchetatorii nu își pot explica gestul și  cum s-a putut întâmpla acest lucru, căci marocanul se afla încarcerat la Penitenciarul Iași, în regim de maximă siguranță.

Sursa: Social Media

Conform sursei citate mai sus, tânărul ar fi suferit arsuri grave. Polițiștii au deschis o anchetă și urmează să stabilească împrejurările în care a avut loc nefericitul eveniment.

2. Marocanul a fost trimis în judecată pentru omor calificat

În urmă cu doar câteva zile, Ahmed Sami El Bourkadi a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, în dosarul privind uciderea Vanesei Burlacu și a iubitului ei, Youssef Ajniyah.

Anchetatorii îi aduc acuzații grave marocanului, pe baza probelor strânse până în prezent. Printre infracțiunile de care tânărul se face vinovat se numără cea de omor și furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic, dar și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, notează bzi.ro.

3. Primele declarații ale avocatei lui Ahmed Sami El Bourkadi, după ce s-a spus că marocanul și-a dat foc în penitenciar

Reprezentanții Penitenciarului Iași au transmis că un alt deținut a fost cel care a provocat un incident în spatele gratiilor, ci nu studentul marocan. Conform acestora, o persoană care era încarcerată într-o secție alăturată celei în care se afla Ahmed Sami El Bourkadi a dat foc unei saltele, dar nu au fost înregistrate victime.

„Din primele cercetări un deținut a încercat să dea foc la o saltea, s-au alertat gardienii, s-a intervenit de urgență, nu au fost victime și nici deținuți transportați la spital”, a declarat Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iași, pentru Gândul.ro.

 

 

Avocata principalului suspect al dublei crime de la Iași, Raluca Andrei a făcut primele declarații referitoare la informațiile apărute în presă.

„El este pe secția 9, camera 4. Niște deținuți condamnați definitiv de pe secția 7 au fost nemulțumiți că nu au primit televizor în camera și a fost un conflict pe secția respectivă, dezamorsat în timp scurt.

Clientul meu nu a fost implicat în nimic, a fost transferat ieri, i s-au acordat toate drepturile, s-a programat vizita cu familia, i s-a activat cartela să cumpere lucruri din magazin. Până acum a fost în arestul IPJ, odată cu trimiterea în judecată a fost mutat în Penitenciar fiindcă instanța a aprobat măsura preventivă.”, a precizat avocata.