Situația din centrul orașului Slănic Prahova se agravează, unde un crater apărut joi noaptea continuă să se adâncească, provocând îngrijorări majore atât pentru autorități, cât și pentru locuitorii orașului. Din cauza acestui fenomen neobișnuit, circulația în zona afectată a fost complet oprită, iar 42 de locuitori au fost nevoiți să-și găsească adăpost la rude, prieteni, sau hoteluri.
Craterul, cu o lungime de cel puțin 15 metri și o adâncime de doi metri și jumătate, a stârnit o serie de ipoteze legate de cauza surpării. Localnicii au speculat despre existența unui tunel subteran, necunoscut administrației locale, însă experții au respins această teorie. Potrivit unui inginer al Salinei, surparea a fost provocată de cauze naturale, legate de apele subterane care circulă în zona afectată.
Experții ai Institutului de Fizică a Pământului, chemați să analizeze situația, au confirmat că nu există galerii miniere în zona craterului. Un istoric consultat a clarificat, de asemenea, că zona surpată nu a fost niciodată exploatată minier, înlăturând ipoteza galeriilor subterane.
George Alionte, viceprimarul orașului Slănic, a declarat că „Deocamdată, nu e nicio problemă, toți sunt ok, așteptăm măsurătorile și deciziile.” Decizia privind posibilitatea ca locuitorii evacuați să se întoarcă în cele trei blocuri din proximitatea craterului va fi luată de geologi în zilele următoare.
Craterul din Slănic Prahova continuă să fie sub stricta monitorizare a specialiștilor, care încă nu au ajuns la o concluzie definitivă privind cauza exactă a surpării sau măsurile ce trebuie întreprinse pentru stabilizarea situației.