Reclamă

În România se interzice creșterea animalelor pentru industria vestimentară. Țara noastră se alătură astfel altor state europene care au recurs la această măsură drastică. Astfel, blănurile de lux nu vor mai putea fi găsite pe rafturile magazinelor. Toată lumea se întreabă însă ce se va întâmpla cu fermele din România care funcționează pe aceasta nișă.

Interzisă creșterea acestor animale

În țara noastră va fi interzisă creșterea animalelor pentru industria alimentară. Astfel, România va face parte din grupul celor 19 țări care au adoptat deja măsura. Inițiativa a avut loc la finalul anului trecut. Mai mulți parlamentari au pornit atunci un demers în acest sens.

Nimeni nu știe însă la această oră ce se va întâmpla cu fermele de animale de la noi din țară. Este vorba despre cele care cresc nurca și șinșila cu destinația industriei vestimentare. Se crede că toate aceste unități din țara noastră vor fi închise.

Inițiativa iscă deja controverse. Cei care fac o afacere din domeniu nici nu vor să audă de o astfel de măsură.

„Această lege va afecta aceste familii care trăiesc generaţie din generaţie din acest business. Această lege va putea pune România în situaţia de a plăti daune de zeci de milioane de euro celor afectaţi”, a declarat Daniel Mărgărit, Preşedintele Asociaţiei Române a Blănurilor.

În țara noastră sunt funcționale în acest moment cel puțin 13 astfel de ferme.

Cele care militează cu tărie pentru această măsură sunt asociațiile pentru protecția animalelor. Reprezentanții acestora speră ca legea care a trecut de Senat să fie aplicată.

Mai multe analize arată însă ca în întreaga lume industria blănurilor a ajuns într-un declin. De altfel, mulți designeri refuză ferm includerea blănurilor naturale în colecțiile actuale. De altfel, aceștia susțin că noile tehnologii permit crearea unor blănuri sintetice care seamănă izbitor cu cele naturale.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro