Guvernul a luat decizia așteptată de mii de români. Salariile din aceste industrii vor i majorate considerabil, după ce în urma aplicării pachetului de măsuri fiscale au scăzut. Vorbim de cei din agricultură și construcții, care au fost până acum scutiți de anumite taxe și impozite.

Guvernul a spus clar: acești angajați vor primi cu sute de lei mai mult

Guvernul s-a reunit azi în ședință să ia o decizie pe care mii de români o așteptau de mult. Este vorba despre angajații din construcții și agricultură, care în urma aplicării pachetului de măsuri fiscale nu vor mai avea acele excepții prin care primeau mai mulți bani.

Mai exact, este vorba despre contribuția la sănătate, pe care până acum aceștia nu o plăteau.
Marcel Ciolacu a anunțat că s-a decis ca aceștia să primească mai mulți bani de acum înainte. Înainte de această hotărâre, premierul s-a reunit cu patronatele și sindicatele din aceste domenii, în Consiliul Național Tripartit.

În urma acestor discuții, noul salariu minim în construcții a fost majorat la 4.582 de lei, iar cel din agricultură și industria alimentară, la 3.436 de lei.
Suntem pregătiți, acum, să adoptăm în ședința de Guvern, ordonanța de urgență referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către președintele

României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate și aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaților din construcții și agricultură., a transmis Marcel Ciolacu.

Înainte de această decizie, Executivul a majorat și salariul minim pe economie de la 3.000 de lei la 3.000 de lei. Milioane de români sunt plătiți în acest moment cu această sumă, iar majorarea vine într-un moment în care toți simt apăsarea creșterilor prețurilor din ultima vreme.

Guvernul a promis că urmează majorări și pentru pensionari, care vor fi mărite în funcție de inflație, dar și alocațiile copiilor. Acesre majorări urmează însă să fie decise și aplicate de la 1 ianuarie 2023.