O categorie de angajați bugetari va beneficia de salarii mai mari în perioada următoare, conform oficialilor din Guvern.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că aproximativ 1.700 de angajați vor primi salarii majorate după procesul de reorganizare al instituțiilor. Cu toate acestea, se estimează că 300 de posturi de conducere vor fi desființate.

Reorganizarea instituțiilor: eficiență și acces la fondurile europene

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a subliniat importanța creșterii eficienței instituțiilor publice, mai ales în contextul lansării proiectelor de miliarde de lei. El a menționat că este necesar ca fermierii români să nu mai fie nevoiți să se deplaseze de la o instituție la alta pentru a accesa fondurile europene.

Prin reorganizare, nu se are în vedere desființarea instituțiilor, ci mai degrabă comasarea acestora pentru a asigura o mai bună funcționalitate. Desființarea a 300 de funcții de conducere va aduce o economie de aproximativ 10 milioane de euro la bugetul de stat.

Măsuri fiscale pentru reducerea cheltuielilor și strângerea de fonduri

Cu scopul de a reduce cheltuielile statului și de a strânge mai mulți bani în buget, oficialii doresc să aplice o serie de măsuri fiscale. Printre aceste măsuri se numără impozitarea pe cifra de afaceri. Contribuabilii a căror cifră de afaceri depășește 50.000 de euro vor fi supuși acestei impozitări, luându-se în considerare și generarea unui profit în anul respectiv.

Cresc salariile acestor angajați! Ei sunt românii care vor primi mai mulți bani

De asemenea, noile măsuri fiscale vor afecta și microîntreprinderile. Cele care obțin venituri mai mari de 60.000 de euro, cu o rată de rentabilitate de peste 30%, vor plăti un impozit pe profit de 16%.

Angajații din construcții și IT vor fi, de asemenea, afectați de aceste măsuri fiscale. Cei cu venituri brute lunare mai mari de 10.000 de lei vor fi impozitați.

Modificări în privința voucherelor de vacanță

Valoarea voucherelor de vacanță se va majora la suma de 1.600 de lei pentru o singură persoană. Totuși, se va introduce un prag salarial până la care se pot acorda aceste vouchere. Bugetarii cu un salariu mai mare de 8.000 de lei nu vor mai primi acești bani din partea statului, conform economedia.ro.