Un număr mare de ucraineni s-a strâns astăzi în fața unei mănăstiri din Kiev.

  Călugării acestei așezări monahale au fost acuzați recent că ar avea legături cu rușii. Din acest motiv, la începutul acestei săptămâni au primit un anunț care îi înștiința că vor fi evacuați.

Reprezentantul călugărilor, mitropolitul Pavel a fost supus audierilor astăzi. Informația a fost dată publicității de către Agenția France Presse.

Imaginea durerii lângă o mănăstire din Kiev

Credincioșii din Kiev s-au strâns lângă renumitul lăcaș de cult pentru a-și striga durerea. Oamenii au purtat în mâini icoane și au rostit cu voce tare rugăciuni. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea vizavi de situația în care se află bisericile. Credincioșii au înconjurat mănăstirea Lavra Peșterilor, recunoscută pentru bulbii de aur. Aceasta are în centrul o biserică ce ar avea legături istorice cu Rusia. Această asociere cu Moscova i-a scandalizat pe liderii de la Kiev.

Mulți credincioși sunt de părere că Zelenski ar duce o prigoană împotriva bisericii prin aceste fapte. Oamenii sunt nemulțumiți și din cauza faptului că mitropolitul Pavel a ajuns să fie tras la răspundere fără motiv.

În fața așezării monahale, tensiunile au escaladat după ce și-a făcut apariția un grup de activiști pro-Ucraina. Aceștia i-au sfidat pe protestatari și au fluturat drapelul național.

Audierea mitropolitului Pavel a avut la bază o suspiciune a autorităților din Ucraina. Acestea îl asociază pe cleric cu agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei.

Conform SBU, Serviciul de Securitate al Ucrainei, mitropolitul este acuzat și de faptul că i-ar fi glorificat pe atacatorii ruși. De asemenea, cei care l-au anchetat l-au acuzat si de faptul că ar fi încălcat egalitatea cetățenilor legat de criterii rasiale și credințe.

Ei spun că sprijin agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Am spus, spun şi voi spune: condamn toate tentativele împotriva statului nostru şi ceea ce a făcut Rusia (şi Vladimir) Putin este nejustificat„,le-a dezvăluit mitropolitul Pavel celor care îl susțin.