Singurătatea, necesitate sau alegere? Este unul dintre cele mai comune lucruri cu care oamenii care au suferit aleg să se înconjoare. Totuși, există câteva explicații care se află în spatele fiecărui comportament de acest gen.
Deși principala tendință a omenilor este aceea de a rămâne singuri pentru a-și vindeca rănile, este eronat. Psihologii explică faptul că oamenii se vindecă de rănile pe care le au în cadrul relațiilor.
Singuri sau în relații?
Cât despre vindecarea rănilor și teama de singurătate, majoritatea aleg să se izoleze. Important de reținut este faptul că implicarea în relații îți poate aduce vindecare.
,,Putem alege să stăm în relații de frica de a nu fi singuri. Tot așa cum putem alege să stăm singuri, de frică să nu suferim în relații.
Dar, doar în relații ne putem vindeca rănile. Relația de cuplu este un fantastic mecanism de terapie de grup.
Nu ne întâlnim întâmplător, bărbat și femeie. Ne întâlnim unii cu alții, pentru a ne vedea, ca într-o oglindă.
Și de multe ori, nu ne place ce vedem în oglindă. Unii aleg să nu mai aibă oglinda, adică să fie singuri. Alții schimbă des oglinzile.
Niciuna nu e soluția. Soluția este să lucrezi, să conștientizezi la tine, cel care privești în oglindă…”, a explicat psihologul Emma Toader, potrivit rador.ro.
Singurătatea, o alegere?!
Iată care sunt principalele motive pentru care oamenii aleg să fie din ce în ce mai singuri
,,La nivel inconștient, a fi singur este o alegere. Aleg să fiu singur, ca să nu mai fiu rănit de cei din jur. Pentru că am fost, cândva, rănit.
Pot fi o serie de motivații, multe dintre ele foarte bine ascunse, adică nu sunt la vedere.
Pot să aleg să fiu singur, pentru că eu cred că sunt puternic(ă) și mă pot descurca. Dar principala cauză este că nu mai vreau să fiu rănit.
De cele mai multe ori această teamă inconștientă vine din copilărie și se repetă, pe parcursul vieții de adult”, a mai explicat psihologul, pentru sursa citată mai sus.