Reclamă
Reclamă

O creatoare de conţinut din Dubai a fost amendată cu 1.800 de euro pentru că a pătruns pe o plajă cu acces interzis din Sardinia, renumită pentru nisipul său roz. Femeia a distribuit pe reţelele de socializare o serie de clipuri video şi fotografii cu escapada sa, informează The Guardian, preluat de News.ro.

Femeia a ajuns cu o barcă pe ţărmul Spiaggia Rosa, o plajă renumită pentru nisipul său roz de pe micuţa insulă Budelli din Sardinia, ignorând, se pare, toate semnele de interdicţie, potrivit relatărilor din presa italiană.

Turiştilor li s-a interzis să se plimbe pe plajă şi să înoate în marea de acolo încă din anii 1990, dar pot vizita insula în timpul zilei cu ajutorul unei bărci şi li se permite să se plimbe pe o potecă din spatele plajei.

Reclamă

Femeia, de origine braziliană, care trăieşte în Dubai, a încărcat conţinutul pe un cont de Instagram cu peste 35.000 de urmăritori. Într-unul dintre clipurile video, ea îşi filmează urmele de paşi pe nisip, pe melodia La Vie en rose a lui Édith Piaf, care se aude pe fundal.

Încălcarea, care se presupune că a avut loc în urmă cu câteva zile, a stârnit indignarea oamenilor din Sardinia, determinându-i pe ofiţerii de la paza de coastă din arhipelagul La Maddalena, care include Budelli, să investigheze incidentul. Aceştia au dat repede de urma femeii din Dubai şi i-au comunicat amenda de 1.800 de euro, din care 300 de euro pentru încălcarea interdicţiei şi 1.500 de euro pentru că a sosit la bordul unei ambarcaţiuni care nu avea autorizaţie de acces în Budelli.

Femeia a închiriat bărcuţa, iar proprietarul firmei de închiriere nu ştia că aceasta intenţiona să navigheze cu ea până pe insulă. Contul de pe rețeaua socială Instagram al femeii este setat pe modul privat.

Budelli este nelocuită, deşi timp de peste 30 de ani a fost casa unui rezident, Mauro Morandi, care a descoperit insula în 1989, după ce catamaranul său s-a stricat în drum spre Pacificul de Sud. Morandi, comparat de unii cu Robinson Crusoe, a reuşit să rămână aici după ce a devenit îngrijitorul de facto al insulei, dar în 2021, bărbatul, care avea 84 de ani, a fost forţat să plece de către autoritatea care administrează parcul naţional La Maddalena.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro