Reclamă
Reclamă

Sâmbătă dimineața, la ieșirea din România prin Vama Calafat, cozile de tiruri se întind pe o distanță de 14 kilometri, iar șoferii au de așteptat peste 240 de minute.

Elena Alexandru, jurnalistă Digi24, a raportat că „cozile ajung până în localitatea Maglavit, din județul Dolj. Din Calafat până acolo sunt sute de tiruri care așteaptă pentru a ieși din țară.”

„Sunt cozi și pe sensul de intrare în țară, dar acolo timpul de așteptare este undeva la 60-70 de minute. Pe sensul de ieșire din România timpul de așteptare a ajuns să depășească 240 de minute,” a adăugat Alexandru.

Reclamă

Șoferii sunt disperați din cauza timpului îndelungat de așteptare, unii fiind nevoiți să aștepte până la două zile pentru a ieși din țară. Mulți dintre aceștia așteaptă ore întregi pentru a transporta marfa, fiind supuși la controale amănunțite la Vama Calafat.

Verificările se desfășoară pe patru artere, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară. La autoturisme timpul de așteptare este semnificativ mai mic, circa 40 de minute.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro