Cazurile de infectare Covid-19 nu se opresc din creștere. Cele mai afectate orașe și localități din România au fost comunicate joi de către autorități în Grupul de Comunicare Strategică. Cel mai afectat oraș este Vașcău din județul Bihor cu 8,03 la mia de locuitori, iar pe locul al doilea se află Curtici. Orașul din Arad a depășit 7,23 cazuri la mia de locuitori. 

Pixabay.com

Lista oferită de către autorități este:

Valea lui Mihai (județul Bihor) se află pe locul al treilea cu o incidență de 6,3 la mia de locuitori. În Brăila, incidența orașului Făurei a crescut la 6,3 la mia de locuitori, iar în Geoagiu (Hunedoara) 5,8 la mie. În județul Cluj, orașul Huedin este infectat cu 5,39, iar Orăștie din Hunedoara și Techirghiol-Constanța cu 5,2. Orașele în care incidența este sub 5 la mia de locuitori sunt Fieni(Dâmbovița) și Brașov cu 4,94, respectiv 4,88.

Comunele din România, puhoi de infecție

În privința comunelor, rata de incidență este uriașă aceasta pornind de la nu mai puțin de 10. Cea mai afectată comună din România este Cerbăl din Hunedoara cu o rată de infectare de 16,95 la mia de locuitori.

Este urmată de Valea Ierii din Cluj cu 15,14 și Dezna din Arad cu 12,81. Reședințele celor două județe se află și ele pe lista celor mai afectate. 11,63, spun autoritățile, se măsoară la Bulzeștii de Sus din Hunedoara, iar la Sic(Cluj), rata de infectare este de 11,08. Județele Mureș și Vaslui se află și ele pe lista celor mai afectate cu 10,59 în comuna Bogata și 10,58 la Blăgești.

În prezent, rata de vaccinare în mediul rural este cea mai mică, aceasta nu depășește 22,52% . În mediul urban, rata vaccinării a ajuns la 38,30% , iar în municipii avem cea mai mare rată de vaccinare cu un procentaj de 40,11%, conform site-ului specializat: vaccinare-covid.gov.ro

Specialiștii recomandă vaccinarea copiiilor cu vârste între 5 și 11 ani pentru susținerea ritmului de vaccinare și atingerea indicelui de imunizare împotriva Covid-19.