ReclamăCosturile lunare ale unui nou născut. Cât acoperă ajutorul de stat?

În România, numărul nașterilor de copii era anul trecut în scădere. Unul dintre principiile descurajatoare pentru noii părinți poate fi și autorul primit din partea statului pentru fiecare copil.Pe lângă suma primită pentru o luna, părinții sunt nevoiți să adauge pentru a acoperi nevoile celui mic.

Publicat: marți, 2 iunie 2020, 18:30

Reclamă

Costurile pentru venirea pe lume a unui copil sunt atent analizate de cupluri în zilele noastre. De la cele ale nașterii până la nevoile lunare ale celui mic, toate reprezintă o suma semnificativă. Ajutorul de stat însă acoperă o parte mică ale necesităților mai ales în cazul noilor născuți. Costurile totale pentru fiecare luna depășesc cu mult alocațiile.

Reclamă

Costurile lunare, de la la naștere

Costurile pentru aducerea pe lume a unui copil sunt mari încă dinainte de concepere. Asta pentru că pregătirea pentru o sarcina necesită o investigație medicală în prelabil.Ulterior, încă de la concepție, numărul vizitelor la medic și al analizelor nu este deloc de neglijat. În cazul în care viitorii părinți optează pentru o clinică medicală, bugetul alocat în acest sens va trebui să fie destul de semnificativ. În România, nașterea la un spital privat poate ajunge la 6000 de euro. La stat, în unele cazuri mama este nevoită să plătească doar cheltuielile cu cel mic pentru ieșirea din maternitate.

Reclamă

Prima luna de viață

Costurile pentru bebeluși sunt însemnate încă de la naștere. Din primele zile, noul născut este supus unor serii de teste și investigații medicale costisitoare. Mai ales în sectorul privat, testele auditive, cognitive, analize, vaccinuri, pot aduce serioase cheltuieli. În unele cazuri și mama este nevoită să treacă printr-o serie de investigații medicale.

Hrană și consumabile

Costurile pentru creșterea celor mici pot fi mult mai mari, mai ales în prima parte a vieții. Formula de lapte praf în cazul în care este nevoie poate fi o serioasă gaură în bugetul părinților. Pe piață se găsesc varietăți de lapte praf între 35 și 70 de lei. În medie, micuțul are nevoie de una pe săptămâna. De altfel, consumabilele și produsele de îngrijire sunt mult mai scumpe pentru bebeluși. Asta dacă veți alege o gama curată din punct de vedere al ingredientelor.

Guvernul României a stabilit că alocaţiile pentru copii să crească anual. În prezent, pentru copiii de până la 2 ani, alocaţiile ajung la suma de 300 de lei, iar 150 sunt alocaţi pentru copiii de până la 18 ani.

Reclamă

Reclamă

O să îți placă și:

Reclamă

Reclamă