Tulpina de Omicron a devenit o problemă în întreaga lume și dă multe bătăi de cap specialiștilor din domeniul medical. Rata de mortalitate este mai redusă decât tulpina anterioară, Delta. 

Tulpina Omicron este considerată extrem de contagioasă, iar numărul de cazuri a crescut semnificativ. Virusul se transmite mult mai rapid față de tulpinile anterioare. Atât copiii, cât și adulții au ajuns internați la Secția de Terapie Intensivă având simptome de boală.  Specialiștii din cadrul Organizației Mondiale de Sănătate au anunțat că viitoarea tulpină de coronavirus va fi mult mai periculoasă.

Maria Van Kerkhove, responsabilul al OMS pentru Covid-19 a declarat că aproximativ 21 de milioane de cazuri au apărut în decursul unei săptămâni. Aceasta a vorbit despre următoarea variantă a virusului care va fi mai contagioasă decât Omicron și se va răspândi mai repede, deși nu este complet sigură.

”Următoarea variantă îngrijorătoare va fi mai abilă, iar ceea ce vrem să spunem prin aceasta este că va fi mai transmisibilă, deoarece va trebui să depăşească ceea ce circulă în prezent. Marea întrebare este dacă viitoarele variante vor fi sau nu mai grave. Nu există nicio garanţie în acest sens. Sperăm că aşa va fi, dar nu există nicio garanţie în acest sens şi nu putem miza pe acest lucru”, a spus Van Kerkhove, conform CNBC.

Pixabay

Pfizer și BioNTech lucrează la un nou vaccin

Companiile care au produs vaccinul anti-covid, Pfizer și BioNTech au început cercetările pentru un nou vaccin. Acesta va fi specific tulpinii Omicron. S-au ridicat mai multe probleme cu vaccinurile deoarece nu ar fi de ajuns pentru infecțiile provocate de ultima tulpină apărută. Medicul Mike Ryan consideră că tulpina va afecta anumite grupuri vulnerabile și nu se va mai crea o epidemie ca până acum. Se dorește că virusul să ajungă la un nivel mult mai mic de transmitere decât este în prezent.