În luna octombrie, 39 de cadavre au fost descoperite într-un camion frigorific. Cele 39 de persoane proveneau din Vietnam și au pornit în călătoria care promitea să le schimbe viețile în mai bine. Din păcate, acesta le-a fost și sfârșitul.

Cei 31 de bărbați și 8 femei au fost găsiți decedați într-un camion frigorific în Marea Britanie, în apropierea Londrei.

Familiile au avut mult de așteptat până când corpurile acestora au fost repatriate, însă sâmbăta aceasta toți pot în sfârșit să își ia adio de la cei iubiți conform tradițiilor funerare din țara lor.

Cauza morții celor 39 de vietnamezi a fost una clară și extrem de dureroasă: ei au murit de-a dreptul de frig, fără posibilitatea să își salveze viețile.

Timp de două săptămâni, autoritățile au încercat neîncetat să identifice victimele acestei tragedii, iar după ce au fost înștiințate, familiile îndurerate au mai nevoite să aștepte încă 2 săptămâni pentru a-și putea îngropa morții.

Șoferul camionului era un bărbat de 25 de ani din Irlanda de Nord. Acesta a fost arestat, sub acuzarea de omor și trafic de persoane. Se pare că el făcea parte dintr-o organizație care se ocupa cu transport ilegal de persoane, iar firma la care lucra nu a avut nici o implicare în acest lucru. De asemenea, bărbatul a știut în permanență temperatura din camion, ceea ce înseamnă ca moartea celor 39 de persoane a fost în totalitate vina lui.