Regina Elena, mult iubita mamă a regretatului rege al României, regele Mihai I, se întoarce astăzi acasă să fie reunită cu fiul său.

Osemintele sale au ajuns în decursul zilei de astăzi în România și urmează să fie îngropate la Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş, alături de corpul neînsuflețit al fiului său.

Regina Elena avut o viață destul de tumultoasă și plină de regrete. Prințesă a Greciei și a Danemarcei, ea a venit în România la mâna soțului său, Carol al II-lea. Legătura dintre ei nu a fost una care să dureze, deoarece cei doi au divorțat în timpul primei domnii a fiului lor, regele Mihai I.

Soțul nu a dorit ca ea să mai rămână în România, așa că regina a fost exilată în Florența, apoi s-a mutat în Elveția, țară unde a și murit în anul 1982.

Este prima regină a țării noastre care a murit pe teritoriu străin, însă lucrurile se vor schimba astăzi. Ultima dorință a regelui Mihai, de a-și petrece veacurile alături de mama sa, se va împlini. Corpul Alteței Sale va fi depus alături de cel al regelui, cei doi fiind acum uniți și în viața de dincolo.

Pentru a marca acest eveniment, Familia Regală a declarat doliu național timp de 3 zile.