Coronavirusul pune lacătul pe parcurile și locurile de joacă. Primaria Sectorului 4 se mobilizează

România se află în stare de urgență, iar autoritățile recomandă autoizolarea. Se pare că rapiditatea cu care se răspândește noul coronavirus nu sperie românii, aceștia ieșind zilnic la plimbare în parcurile din țară. Ordonanța militară nr.2/2020 emisă sâmbătă, 21 martie, a implementat o serie de restricții cu privire la părăsirea domiciliului.

Cu toate acestea, având în vedere numărul mare de persoane care nu repectă recomandările, Primăria Sectorului 4 a luat hotărârea de a interzice accesul publicului în toate spațiile publice și de relaxare de pe raza administrativ-teritorială. Măsura a intrat în vigoare de duminică, 22 martie.

Hotărârea prezentată într-un comunicat de presă al primăriei se referă la:

  • Parcurile pe care le are primăria în administrare (Parcul Lumea Copiior și Parcul Orășelul Copiilor)
  • Cele aproximativ 250 de locuri de joacă pentru copii aflate în vecinătatea blocurilor de locuințe
  • Spațiile de relaxare destinate oamenilor de vârsta a treia (foișoarele și locurile de fitness în aer liber)

Parcurile, locurile de joacă și de relaxare din Sectorul 4 vor rămâne închise pe perioada în care România se află în stare de urgență. Această măsură a fost emisă pentru o gestionare mai bună a situației generate de noul coronavirus.

„În aceste condiții, rugăm cetățenii să respecte cu strictețe recomandările autorităților medicale și de ordine publică și să limiteze la maximum posibil deplasările care pot fi amânate. Reamintim faptul că potrivit ordonanței militare nr. 2/2020, începând de astăzi, de la ora 22.00, deplasările în afara domiciliului/rezidenței vor fi interzise pe timpul nopții și restricționate în timpul zilei pentru persoanele care nu au un motiv întemeiat pentru a-și părăsi gospodăria”, a mai transmis Primăria

Lasă un răspuns

România, la bilanţ. Numărul cazurilor de îmbolnăvire creşte considerabil. 143 de noi cazuri în doar 24 de ore, iar în carantină deja sunt peste 5000 de români

Semne că partenerul te înșală, conform studiilor realizate de specialiști