Epidemia din China declanșată de coronavirus a provocat panică în toată lumea. Multe evenimente sportive mari au fost anulate din cauza noului virus, iar acum se pune problema Jocurilor Olimpice de la Tokyo, cea mai mare competiție sportivă din lume.

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 ar trebui să înceapă pe 24 iulie, însă răspândirea rapidă a virusului îi fac pe organizatori să își pună semne de întrebare cu privire la condițiile de desfășurare a celei mai mari competiții sportive din lume.

CIO a transmis că încă nu se pune problema unei anulări sau amânări a marii competiții, chiar dacă în Japonia au fost confirmate sute de cazuri de coronavirus, iar două persoane au decedat din cauza infectării cu virus.

Shaun Bailey, candidatul conservator la Primăria Londrei în alegerile de pe 7 mai, susține că aceasta poate prelua JO. „Avem infrastructura și experiența”, spune el, referindu-se la găzduirea întrecerii în 2012 de capitala Marii Britanii.

Comitetul de organizare de la Tokyo nu a comentat propunerea, anunțând că va continua să colaboreze cu „forurile relevante care monitorizează atent incidența bolii”.