În cursul zilei de astăzi au mai fost confirmate două noi cazuri de infectare cu coronavirus. Este vorba despre o femeie de 73 de ani din Buzău, și un bărbat de 60 de ani din București. Numărul cazurilor confirmate de infectare cu covid-19 în România a ajuns la 17, cinci dintre acestea fiind vindecate și externate.

Victor Costache, ministrul Sănătății, afirmă că testarea pozitiv cu covid-19 a femeii din Râmnicu Sărat poate cauza probleme, deoarece, aceasta nu se afla în izolare. Femeia de 73 de ani s-a prezentat duminică seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău cu simptome de gripă. În urma testelor efectuate, s-a confirmat infectarea cu coronavirus.

Femeia nu era în izolare

Ministrul Sănătății spune că femeia s-a întors la începutul lumii martie din Italia, zona Rimini. Motivul pentru care aceasta nu a fost izolată la domiciliu este că în perioada în care s-a întors în țară, zona din care venea, nu are cu suspiciuni de coronavirus la acea dată.

”Ambii pacienți au venit din Italia. Femeia din Buzău a revenit pe 2 martie, cel din București a revenit la sfârșitul lunii februarie. Pacienta din Buzău este în drum spre Matei Balș, iar cel din București este spitalizat la Gerota. Cel din București era internat la Gerota și venea din izolare. Cea din Buzău a venit dintr-o zonă în care nu era coronavirus, nu era în izolare.”, a spus Victor Costache.