Cornel Dinicu, administratorul de facto al Fermei Dacilor, a fost arestat preventiv în urma unui incendiu tragic la complexul turistic pe care îl administra.

Incidentul a avut loc la Ferma Dacilor din Tohani și a rezultat în moartea a opt persoane. Această tragedie a declanșat o investigație amplă, care a condus la arestarea lui Dinicu și a altor doi inculpați, care au primit mandate de arest la domiciliu.

Arestarea preventivă a lui Dinicu a fost decisă de Judecătoria Ploiești, urmând propunerile procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Aceasta este o măsură temporară, și decizia nu este definitivă, putând fi contestată în instanță.

Cauza exactă a incendiului nu a fost determinată imediat, dar ancheta se concentrează pe posibilele nereguli în ceea ce privește măsurile de siguranță la complexul turistic. Acuzațiile aduse lui Dinicu și celorlalți doi inculpați sunt de ucidere din culpă și distrugere din culpă care a condus la acest dezastru.

Tragedia de la Ferma Dacilor a atras atenția asupra importanței măsurilor de siguranță în astfel de locații și a necesității de a respecta reglementările de securitate pentru a preveni astfel de incidente nefericite.