După ce Coreea de Nord a trimis în Coreea de Sud 330 de baloane cu 15 tone de gunoaie, Seulul a anunțat că va monta din nou difuzoare la graniță prin care vor fi transmise emisiuni de propagandă „insuportabile pentru regimul nord-coreean”, relatează Sky News.

Consiliul de securitate națională de la Seul a declarat, duminică, că va relua transmiterea prin difuzoare a unor emisiuni de propagandă anti-nord-coreene pentru prima dată din 2018, după ce Phenianul a trimis 330 de baloane pline cu gunoaie peste graniță pe parcursul weekendului. „Măsurile pe care le vom lua ar putea fi insuportabile pentru regimul nord-coreean, dar vor trimite un mesaj de speranță și lumină pentru trupele nord-coreene și poporul său”, a transmis Consiliul.

Directorul securității naționale Chang Ho-jin și alți oficiali au spus despre Coreea de Nord că încearcă să creeze „anxietate și perturbare” în sud și este „singura responsabilă” pentru orice escaladare a tensiunilor. Coreea de Sud a încetat transmisiunile prin difuzoare în 2018, în timpul unei scurte perioade de diplomație cu Phenianul, când țările au semnat un acord pentru reducerea tensiunilor.

Când au fost active ultima dată, în difuzoare s-au auzit melodii K-pop, rapoarte meteo și atacuri la adresa conducerii Coreei de Nord. Armata sud-coreeană susține că sunetul poate călători mai mult de 19 kilometri în Coreea de Nord.