Armata sud-coreeană a estimat duminică la aproape 330 numărul de baloane cu deșeuri trimise sâmbătă de către Phenian, ca răspuns la trimiterea de pliante de propagandă în Nord de către militanți sud-coreeni.

„Până acum, aproximativ 80 (de baloane) au căzut în zona noastră și în prezent nimic nu este identificat în aer”, a indicat Statul Major Interarme duminică, într-un comunicat preluat de AFP, potrivit Agerpres.

Armata sud-coreeană a anunțat sâmbătă că este în alertă pentru posibila sosire a unor astfel de obiecte din Coreea de Nord. Analiza acestor baloane arată că ele nu conțineau „substanțe periculoase”, a precizat armata duminică.

„Coreea de Nord se angajează într-o altă provocare la nivel scăzut, lansând baloane cu deșeuri împotriva zonelor noastre civile”, a reacționat Oh Se-Hoon, primarul Seulului, într-o postare pe Facebook.

Parlamentul Coreei de Sud a votat o lege în 2020 pentru a inculpa trimiterea de manifeste către Coreea de Nord. Însă legea, care nu era respectată de activiști, a fost anulată anul trecut pentru că ar încălca libertatea de expresie.