Locul de lansare era, de asemenea, nou, ridicând suspiciuni că armele au fost trase dintr-un lansator mobil

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune spre est.

Aceasta a fost a doua lansare de arme în trei zile – după ce Statele Unite au redistribuit un portavion în regiune. Și au efectuat exerciții militare comune cu Coreea de Sud. Lansările de joi au fost raportate de șefii de stat major (JCS) din Coreea de Sud și guvernul japonez. Ei au urmat testul de marți al unei suspectate rachete balistice cu rază intermediară (IRBM) deasupra Japoniei – primul din 2017.

Declarațiile sud coreenilor

colaj substantial

Într-o declarație, armata sud-coreeană a condamnat ferm lansările și a spus că acestea reprezintă o „încălcare clară” a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite. Consiliul Național de Securitate al țării a condamnat, de asemenea, lansările ca fiind o „provocare inacceptabilă” pentru comunitatea internațională. Și a avertizat cu privire la un „răspuns mai puternic”.

Lansările de joi au avut loc la câteva ore după ce SUA și-au repoziționat brusc portavionul USS Ronald Reagan în apele peninsulei coreene. În urma unor exerciții comune de rachete cu Coreea de Sud – în ceea ce armata sud-coreeană a numit o încercare de a demonstra „voința fermă” a aliaților de a contracarează provocările continue ale Phenianului după lansarea IRBM.

Experții au spus că arma ar fi probabil o rachetă Hwasong-12. Care este capabilă să atingă teritoriul SUA din Guam din Pacific și poate transporta un focos nuclear.

America și Sud Coreea

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a început să se întâlnească pentru a discuta despre lansarea IRBM miercuri. Cu câteva ore înainte de ultimele lansări. SUA acuzând China și Rusia că îi permit liderului nord-coreean Kim Jong Un blocând încercările de a întări sancțiunile împotriva Phenianului din cauza armelor sale nucleare și balistice. programe de rachete.

Coreea de Nord nu trimite de obicei un reprezentant la consiliu atunci când se discută despre țara. Dar ministerul său de externe a emis o declarație. În care afirmă că lansările au fost „justele măsuri de contracarare ale Armatei Populare Coreene la exercițiile comune Coreea de Sud-SUA”.

Acesta a condamnat Washingtonul pentru repoziționarea transportatorului. Și a acuzat SUA și Coreea de Sud că „escalează tensiunile militare din peninsula coreeană” cu exercițiile lor recente.

Comandamentul Indo-Pacific al armatei americane a reiterat, totuși, că angajamentul său față de aliații săi a rămas „de fier”. Și a spus, deși lansările de joi nu reprezintă „nicio amenințare imediată” pentru SUA, Coreea de Sud sau Japonia, ele au subliniat „impactul destabilizator al ilegalității DRPK. ADM [arme de distrugere în masă]. Și programe de rachete balistice”.

Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de teste cu rachete în acest an. 38 excluzând rachetele de croazieră. Pe fondul diplomației nucleare îndelungate cu SUA. Analiştii spun că ţara doreşte să-şi extindă arsenalul militar pentru a-şi spori influenţa în negocierile viitoare cu Washington. Și avertizează că ar putea efectua în curând primul său test nuclear din septembrie 2017.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.