Coreea de Nord a anunțat efectuarea testelor pentru un focos "de foarte mari dimensiuni", destinat rachetei de croazieră strategice Hwasal-1 Ra-3, precum și lansarea unui nou tip de rachetă antiaeriană numită Pyoljji-1-2 în Marea Galbenă. Conform agenției de stat KCNA, aceste acțiuni sunt parte a activităților obișnuite ale direcției pentru rachete și institutelor de științe ale apărării.

Aceste teste se înscriu în continuarea eforturilor Phenianului de a-și dezvolta arsenalul militar, în pofida sancțiunilor internaționale cu care se confruntă țara. Coreea de Nord și-a exprimat intenția de a continua dezvoltarea programelor de armament, incluzând arma nucleară, și a numit Coreea de Sud ca fiind "principalul său inamic". Amenințările privind un posibil conflict armat pentru orice încălcări teritoriale, "chiar și de o miime de milimetru", subliniază tensiunile în creștere din regiune.

Informațiile despre testul focosului pentru Hwasal-1 Ra-3 și lansarea rachetei Pyoljji-1-2 vin în urma altor acțiuni militare relevante, cum ar fi testul unei rachete hipersonice anunțat la începutul lunii aprilie, prezidat de liderul nord-coreean Kim Jong Un. Aceste mișcări reflectă dorința constantă a Coreei de Nord de a-și afirma puterea militară și de a-și asigura un avantaj strategic în regiune.