Reclamă

Coreea de Nord este una dintre cele mai mari puteri nucleare ale lumii. Statul condus de Kim Jong Un investește sume uriașe în cercetarea și dezvoltarea armelor nucleare. În ultimele zile, au fost lansate mai multe rachete către Japonia, având loc o serie de exerciții care au alarmat marii conducători. 

Duminică dimineață au fost lansate de către Coreea de Nord două rachete balistice în apele de pe coasta estică. Într-o perioadă scurtă, de doar două săptămâni, statul a făcut șapte teste nucleare.

Ultimele două rachete au ajuns la altitudinea de 100 de kilometri, iar raza lor de acțiune a fost peste 350 de kilometri. Au fost lansate după miezul nopții. Agenția japoneză Kyodo au anunțat că rachetele s-au lansat către Marea Japoniei, dar nu au intrat în zona economică a țării. Se pare că nicio navă japoneză nu a fost avariată.

CITEȘTE ȘI: SUA și Coreea de Sud trag cu armele după lansarea rachetelor de către Coreea de Nord VIDEO

Exercițiile au avut loc la distanță de câteva ore după ce trupele sud-coreene și cele americane au terminat o misiune comună, unde s-a inclus și portavionul cu propulsie nucleară USS Ronald Reagan.

În ultima săptămână, statul condus de Kim Jong Un a lansat o rachetă cu acțiune medie chiar deasupra Japoniei. Acest eveniment a atras toată atenția marilor puteri mondiale. Rezoluțiile ONU au interzis în nenumărate rânduri Coreei de Nord să testeze rachete care ar putea transporta materie nucleară.

Social media

Coreea de Nord a dezvoltat foarte mult bombele nucleare

Coreea de Nord este considerată una dintre cele mai mari puteri nucleare la nivel global. Generalul Generalul Glen VanHerck, şeful Comandamentului de Nord şi al Comandamentului de Apărare Aerospaţială Nord-American (NORAD) a declarat că statul a dezvoltat noi performanțe ale rachetelor și va dori să le testeze. Ultimele teste de acest fel au avut loc în urmă cu cinci ani.

„Regimul lui Kim Jong Un a obţinut un succes alarmant în eforturile sale de a-şi demonstra capacitatea de a ameninţa teritoriul SUA cu rachete balistice intercontinentale cu încărcătură nucleară, considerând că astfel de arme sunt necesare pentru a descuraja o acţiune militară a SUA şi pentru a asigura supravieţuirea regimului său.”, a transmis Generalul Glen VanHerck, şeful Comandamentului de Nord şi al Comandamentului de Apărare Aerospaţială Nord-American (NORAD).


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro