Lansarea are loc și cu puțin timp înainte ca vicepreședintele SUA Kamala Harris să viziteze Japonia și Coreea de Sud

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în apele de pe coasta de est a peninsulei coreene, potrivit oficialilor din Coreea de Sud și Japonia.

Racheta cu rază scurtă de acțiune a fost trasă duminică dimineața devreme, ora locală. Din zona Taechon din provincia Pyongan de Nord, potrivit șefilor de stat major (JCS) din Coreea de Sud.

Acesta a spus că armatele sud-coreene și americane își mențin „postura de pregătire deplină”. Și cooperează strâns după lansare. Pe care a descris-o drept o „acțiune provocatoare semnificativă care dăunează păcii și siguranței Peninsulei Coreene, precum și comunității internaționale”.

ONU și Coreea

colaj substantial

JCS a spus că lansarea a fost o „încălcare clară” a rezoluției Consiliului de Securitate al ONU. Și a cerut Coreei de Nord să „oprească imediat”.

Aceasta este cea de-a 19-a lansare de rachetă din acest an, conform numărării CNN. Ultima a fost pe 17 august. Racheta avea o distanță de zbor de aproximativ 600 de kilometri. O altitudine de 60 de kilometri. Și o viteză de aproximativ Mach 5, potrivit JCS. Agențiile de informații din Coreea de Sud și SUA analizează mai multe detalii.

„Se crede că Coreea de Nord a lansat cel puțin o rachetă”,. În jurul orei 6:52, ora locală în Japonia sau sâmbătă. La 17:52, ora de est, a spus Hamada.

El a adăugat că a căzut „lângă coasta de est a Coreei de Nord”, în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

„Coreea de Nord a lansat rachete de 19 ori în acest an, o frecvență fără precedent, inclusiv anunțul lansării unei rachete de croazieră. Și a lansat, de asemenea, rachete în noi răspunsuri”, a spus ministrul japonez al apărării.

El a adăugat că „dezvoltarea recentă remarcabilă a tehnologiilor legate de rachetele nucleare a Coreei de Nord nu poate fi trecută cu vederea. Pentru securitatea țării noastre și a regiunii”.

Ministrul apărării a adăugat: „Am protestat în Coreea de Nord pe ruta ambasadei din Beijing”.

Comandamentul Indo-Pacific al SUA a declarat că „nu există nicio amenințare imediată la adresa teritoriului SUA. Sau a personalului militar. În urma lansării unei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în Coreea de Nord”.

Garda de Coastă a Japoniei a trimis o alertă navelor la ora locală 6:56 a.m., duminică, avertizându-le cu privire la rachetă.

„Nasele sunt sfătuite să acorde atenție informațiilor suplimentare. Și, dacă vedeți obiecte care cad, vă rugăm să nu vă apropiați de ele și să raportați informații relevante la Garda de Coastă din Japonia”, se arată în comunicat.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.