Reclamă

Kim Jong-un în continuă planul de intimidare. Astfel, Coreea de Nord a simulat în ultimele zeci de ore un atac nuclear. Este vorba despre testarea unei drone de atac nuclear subacvatic. Demersul vine ca un nou răspuns în fața exercițiilor de tip militar pe care Coreea de Sud și America le desfășoară împreună.

Coreea de Nord, teste care vizează un atac nuclear

Simularea atacului nuclear subacvatic a avut loc pe parcursul a două zile. Conform informațiilor apărute în presa internațională acest exercițiu a durat de marți până joi. Locul ales de nord coreeni pentru test a fost de-a lungul coastei Hamgyong de Sud. Scopul acestui tip de simulare a fost producerea unui tsunami radioactiv pe scară largă. Într-un context real, acesta s-ar traduce printr-o explozie subacvatică prin care să fie distruse posibilele nave  sau porturi „inamice”.

Această dronă de atac nuclear subacvatic poate fi desfăşurată pe orice coastă sau în orice port, remorcată de o navă de suprafaţă„, se arată în relatarea agenției de presă din Coreea de Nord KCNA.

Testele sistemului de armă nucleară au presupus că drona a navigat înainte aproape 60 de ore. Adâncimile la care au fost provocate exploziile depășesc 80 de metri.

Testarea sistemului de arme nucleare a fost coordonat de Comisia Militară Centrală. Aceasta este condusă de Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord.  Potrivit informațiilor relatate prin agenția de presă a Coreei de Nord, printr-un astfel de gest, se dorește înștiințarea „inamicului” de fiabilitatea sistemului de apărare pe care statul în deține.

Testele desfășurate în aceste zile de armata nord coreană nu sunt singurele. În ultima perioadă, au fost desfășurate astfel de „acte de intimidare”. Săptămâna trecută, Coreea de Nord și-a testat cea mai puternică rachetă. Este vorba despre Hwasong -17, o rachetă balistică. Kim Jong-un a susținut în repetate rânduri că în cazul în care statul va fi în pericol se va reacționa „masiv”.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro