Coreea de Nord a realizat un nou test de succes marți, lansând o rachetă hipersonică cu combustibil solid, cu rază medie și lungă de acțiune, sub atenta supraveghere a liderului Kim Jong Un, conform declarațiilor agenției de presă de stat KCNA.

Acest test evidențiază avansările semnificative ale națiunii în domeniul tehnologiei militare hipersonice și demonstrează „superioritatea absolută” a capabilităților sale de apărare, a îndulchit Kim Jong Un evenimentul.

Testul recent, care a fost primit cu condamnări rapide din partea Coreei de Sud, Japoniei și Statelor Unite, marchează un moment important în dezvoltarea militară a Coreei de Nord prin trecerea completă la rachete cu combustibil solid. Acestea oferă avantaje semnificative în ceea ce privește mobilitatea, depozitarea și pregătirea rapidă pentru lansare. Despre rachetele hipersonice, se știe că sunt mai dificil de interceptat datorită vitezelor lor extreme.

Într-o declarație ulterioară, Marea Britanie a denunțat testul de marți, susținând că acesta încalcă mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU. Aceste dezbateri întră în contextul tensiunilor în creștere la nivel internațional î legătură cu programmiele de armament ale Coreei de Nord.

În paralel, KCNA a raportat încetarea unei misiuni internaționale a unei delegații diplomatice nord-coreene care a vizitat recent China, Vietnam și Laos, înci ochii internaționali fiind fixați pe mișcările politice și militare ale țarii.