Noi cercetări sunt desfășurate de serviciile secrete americane. În urmă cu doar câteva zile, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică. Noul model care a fost lansat prezintă caracteristici ciudate. Pe acestea, experții militari le-au studiat și au spus că nu le-au mai întâlnit în cazul testelor Phenianului. Aceste informații sunt oferite de CNN, care citează trei reprezentanți oficiali din administrația americană.

După plecarea președintelui SUA, Joe Biden, Coreea de Nord a lansat trei rachete. Întregul eveniment s-a desfășurat vineri, la doar câteva ore după plecarea lui Joe Biden. Rachetele au fost lansate spre Marea Japoniei. La una dintre ele, a fost observată o traiectorie ciudată. Iată una dintre ipotezele specialiștilor.

Racheta balistică lansată de Coreea de Nord, un model bizar

Potrivit informațiilor oferite de oficialii americani pentru sursa citată mai sus, sub anonimat, una din cele trei rachete a avut o traiectorie ciudată. Mai concret, racheta a executat un „dublu arc”. Adică a urcat și a coborât de două ori, succesiv.

Specialiștii au explicat faptul că cea de-a doua fază a traiectoriei sugerează ideea potrivit căreia Coreea de Nord ar avea în arsenal astfel de arme.

Faza descrisă prin „dublu arc” poate sugera faptul că există un vehicul de intrare în atmosferă. Acesta ar fi desprins din racheta principală.

arhivă presă

SUA, Coreea de Sud și Japonia, îngrijorate de rachetele lansate de Coreea de Nord

Într-o declarație comună, SUA, Coreea de Sud și Japonia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la rachetele balistice lansate de Coreea de Nord.

„SUA, Coreea de Sud şi Japonia îşi exprimă profunda îngrijorarea referitoare la lansările de rachete balistice efectuate de Coreea de Nord pe data de 25 mai”, apare notat în declarația comună semnată vineri, de către secretarul de stat american Anthony Blinken, ministrul japonez de Externe Yoshimasa Hayasi și ministrul sud-coreean de Externe Park Jin.